Blog

Vinarije
Vina Vinarije Zvonko Bogdan nose pečat podneblja na kojem nastaju i oslikavaju beskompromisnu težnju ka kvalitetu.
31.
Aug
Vinarije
DECENIJE SU IZA NAS – VEKOVI SU PRED NAMA OD 1946.  
03.
Aug
Vinarije
Vinarija Verkat je mala porodična vinarija koja se prošle godine prvi put predstavila vinskoj publici
16.
Jun
Vinarije
Vino Nikad Nije Kasno dolazi nam iz Župe. Župsko vinogorje se nalazi u zapadnom delu Srbije, u slivu Zapadne Morave i njenih pritoka.
11.
Mar
O vinu
Merlot je jedna od najpopularnijih i najraširenijih sorti vinove loze u Francuskoj, a došla je do svog punog potencijala i izražaja u Bordoškim vinima. Merlot je tipično Francuska sorta, kao i njeno ime koje potiče od reči merle što na francuskom znači mala ptica kos, a povezano je sa crnom bojom bobica ovog grožđa.
26.
Feb
Vinarije
Veliki ljubitelj i poznavalac vina, a naš dobro poznati legendarni teniser Boba Živojinović, vlasnik je nove zvezde na srpskom vinskom nebu zajedno sa Aleksandrom Vinčićem Vinčom.
24.
Feb
Vinarije
Porodična vinarija Vino Budimir nalazi se u jednom od najstarijih vinarskih regiona na Balkanu – Župi. Proizvodnja vinarije se oslanja na znanje i iskustvo deda Budimira, koji iza sebe ima 70 berbi u vinogradima starim više od sto godina, gde se uzgajaju lokalne sorte Tamjanika i Prokupac, koje su u fokusu proizvodnje vinarije.
18.
Feb
Dešavanja
Svima dobro poznati današnji datum 14. Februar, kod nekih proslavljan kao krsna slava Sveti Trifun, kod drugih kao Dan zaljubljenih a kod vinara kao Dan vinogradarstva.
14.
Feb
O vinu
Bordo (Bordeaux) kao brend, geografski pojam, vinska regija, odnosno samo vino, možda je najvredniji pojam među poznavateljima vinske kulture.
22.
Jan