Uslovi isporuke

Proizvodi kupljeni preko Wine & Pleasure Vinoteka Beograd internet prodavnice isporučujemo na teritoriji Republike Srbije u svim mestima u kojima je moguća isporuka od strane kurirske službe D Express.

Wine & Pleasure Vinoteka Beograd zadržava pravo da zaključi ugovor s različitim kurirskim i dostavnim službama uz uslov da kvalitet usluge isporuke ostane identičan i odgovara uobičajenim standardima. 

Rok isporuke

Od trenutka kada putem Vaše mail adrese dobijete potvrdu transakcije, isporuka Vaše robe će biti izvršena u roku od tri radna dana.

Wine & Pleasure Vinoteka Beograd zadržava pravo da promeni ugovoreni termin isporuke usled okolnosti koje su naknadno nastupile ili iz razloga koji su izvan kontrole Wine & Pleasure Vinoteke Beograd, te će u dogovoru s Kupcem predložiti nov termin isporuke.
Usluga isporuke ne vrši se nedeljom i praznicima, kao ni ostalim neradnim danima.

Kako bi isporuka bila uspešna, molimo Vas da osoba koja treba da preuzme pošiljku, u tom periodu bude na navedenoj adresi. Kurir će svaku pošiljku pokušati da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon naveden prilikom kreiranja porudžbenice i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će se vratiti u prostorije Vinoteke Beograd. Po prijemu pošiljke, kontaktiraćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o ponovnom slanju. 

Prilikom isporuke, veoma je bitno da osoba koja preuzima pošiljku kod sebe ima važeću ličnu kartu na uvid i da je starija od 18 godina. Ukoliko to nije slučaj, pošiljka će biti vraćena u prostorije Wine & Pleasure Vinoteke Beograd.

Odgovornosti Kupca su sledeće:
• Potrebno je obezbediti da punoletna osoba bude prisutna prilikom preuzimanja proizvoda na adresi isporuke navedenoj u narudžbini. 
• Potrebno je proveriti veličinu proizvoda kako bi se obezbedilo da na adresi isporuke ima dovoljno prostora za prijem proizvoda (npr. širina i visina vrata). Takođe je važno da se obezbedi slobodan pristup adresi na koju se vrši isporuka. 
• Prilikom isporuke, Kupac je obavezan da proveri u kakvom je stanju pakovanje te da li je isporučen tačan broj pakovanja. Po izvršenoj isporuci, Kupac je obavezan da potpiše potvrdu o preuzimanju (dostavnicu) kojom se potvrđuje: (1) da je narudžbina isporučena, (2) broj isporučenih pakovanja i (3) da su proizvodi isporučeni bez vidljivih oštećenja pakovanja, kao i da li je zadovoljan primljenom uslugom. 

Ako Kupac odbije da potpiše potvrdu o preuzimanju (dostavnicu), smatraće se odbijenom.
 

Prilikom preuzimanja pošiljke molimo Vas da u prisustvu kurira proverite svoj paket. Ukoliko na njemu ima vidljivih oštećenja ili lomova, ne bi trebalo da preuzmete pošiljku. U tom slučaju molimo Vas da nas odmah pozovete na jedan od brojeva 0113911058; 0605677741 ili pošaljete mail sa Vašim ličnim podacima i obrazloženjem zbog čega niste primili paket, na reklamacije@vinotekabeograd.com, a mi ćemo Vas uputiti u dalju proceduru.

Ako iz bilo kojeg razloga Kupac nije bio dostupan u ugovorenom terminu na adresi isporuke ili na telefonskom broju koji je ostavio, Wine & Pleasure Vinoteka Beograd ne preuzima odgovornost za neispunjenje ugovorenog∕usaglašenog termina isporuke.

Kako bi se potvrdio termin isporuke, kurir/isporučilac telefonski će kontaktirati s kupcem najmanje 30 minuta pre planiranog trenutka isporuke.

Ako isporuka narudžbine roba ne uspe iz prvog pokušaja, a nakon dodatne telefonske potvrde 30 minuta pre predviđene isporuke za područje grada Beograda, odnosno 30 min za ostala područja širom Republike Srbije, dostavna služba pokušaće još jednom da izvrši isporuku, u terminu koji odgovara kurirskoj∕dostavnoj službi. Ako ni naknadna isporuka ne uspe, proizvodi će se vratiti Prodavcu, a narudžbina Kupca biće otkazana. 
Tada Kupac ima pravo da traži povraćaj iznosa za proizvode. U tom slučaju, Kupac snosi prevozne troškove vraćanja proizvoda u Wine & Pleasure Vinoteka Beograd.

Prilikom kupovine u online prodavnici Kupac bira jednu jednu od opcija isporuke. Lokaciju isporuke nije moguće naknadno promeniti.

Cena isporuke

Regularnu isporuku tj. isporuku na adresu koja je besplatna za porudžbine iznad 6000 RSD, dok se za porudžbine ispod 6000 RSD naplaćuje poštarina u iznosu od 450 RSD. Isporuka na kućnu adresu važi samo za porudžbine kreirane u online prodavnici Vinoteka Beograd.

 

NAPOMENA:

Potvrdom porudžbine, klikom na dugme POTVRDI, saglasni ste sa uslovima isporuke.