Vinarije

Vinarija Masi: Spoj zemlje, boja i ukusa

25.06.2019.
Vinarije
25.06.2019.
Vinarija Masi: Spoj zemlje, boja i ukusa
Vinarija Masi: Spoj zemlje, boja i ukusa

La Venecija - Venecijansko područje predstavlja lokaciju priznatog i međunarodno poznatog hiljadugodišnjeg načina života. Istorija Masi vinarije je istorija porodice i njihovih vinograda u Veroni koja je deo Veneta.

Samo ime proizilazi iz Baio dei Masi male doline kupljene krajem 18. veka od strane porodice Boscaini koji su i danas vlasnici vinarije. Ova vinarija sada ima zemlju na najboljim terroirskim lokacijama mletačke regije sa vinogradima i istorijskim imanjima.

Od 1973. godine Masi sarađuje sa porodicom Conti Serego Alighieri potomcima pesnika Dantea na svojim imanjima u Valpolicelli. Nedavno je pokrenuta saradnja Conti Bossi Fedrigotti koja je u Trentinu uvek stvarala vina sa strašću i veštinama. Oba sporazuma su deo ambicioznog projekta koji ima za cilj da ponovo otkrije sjaj poljoprivredne i vinarske tradicije plemstva venecijanske oblasti.

vinogradi vinarije Masi italija

Ovaj region je oduvek bio idealan za vinogradarstvo zahvaljujući velikom broju istorijsko priznatih terroirskih lokacija. Masi je izabrao najbolje lokacije za vinograde, posvećujući veliku pažnju razvoju jednog vinograda ili Cru vinograda koji izražavaju izvrsnost pojedinačnih viskokvalitetnih vinogradarskih lokacija i stoga imaju svoje jedinstvene karakteristike.

Masieva vinogradarska ekspertiza proističe iz profesionalnosti i veštine svojih radnih praksi, ujedinjujući iskustvo koje je tradicija prenela uz znanje stečeno iz savremenih istraživanja. posebna pažnja posvećena je odabiru lokacija vinograda i očuvanju nasleđa domaćeg grožđa i tehnike vinarstva sa venecijanskog područja.

Masi vinariju danas vodi Sandro Boscaini i ovo je sedma generacija porodice koja vodi ovu vinariju. Masijeva snaga leži u svom visoko motivisanom i visoko kvalifikovanom osoblju lojalnom kompaniji. Oni rade zajedno u Tehničkoj grupi, čiji je cilj očuvanje i usavršavanje vinogradarskog i vinogradarskog nasleđa mletačkih regija. Zaposleni u Masi vinariji su ambasadori svoje domovine širom sveta.

Danas, Sandi Boscaini, predsednik kompanije i generalni direktor, vodi Masi uz pomoć svoje kćerke Alessandre, zadužene za prodaju i administraciju; njegov sin Raffaele, marketing menadžer i koordinator Masi tehničke grupe i njegov brat Bruno, proizvođač i menadžer postrojenja. Njegov brat Mario ima svoj posao, ali je i dalje deo Masi vinarije i savetnik rukovodstva.

Masi je počeo da kupuje lokacije krajem 18. veka . Prve kupovine su bile u Valpolicella Classica, zatim u drugim klasičnim zonama Veronese, nakon toga na istoku u Furlaniji i severozapadu u Trentinu. Najnovije kupovine, kao rezultat pronalaženja pogodnih uslova za uzgoj u Argentini, bili su u dolini Tupungato.

Stručno vinarstvo, koje se može naći široko u venecijanskim regijama, ima svoje korene u tradicionalnom nasleđu koji obuhvata: idealne vinograde, domaće grožđe i tradicionalne vinifikacijske tehnike. Masi je uvek nastojao razviti ove faktore i poseduje posebnu stručnost u tehnikama Appassimento, koji se tradicionalno koristi u venecijanskim regionima da koncentrišu arome i ukuse u vinu. Ova tehnika proizvodi vina koja su jedinstvena i veličanstvena, kao što je Amarone, što Masi čini u najširem i najsposobnijim proizvođačem Amarone-a dostupnom na međunarodnom tržištu.

Posvećenost i kreativnost Venecijanaca oduvek su dobro prilagođeni braku tradicionalnih vrednosti sa modernim. Tehnička grupa Masi, posvećena je istraživanju i eksperimentisanju u saradnji sa prestižnim institutima i univerzitetima i time je doprinela razvijanju prakse vinogradarstva u ovom regionu na vredan način. Konkretno, to je pomoglo istoriji Appassimenta, stvaranjem nove kategorije vina iz Venecije s Campofiorinom, i modernizovanim stilom Amarone-a koji je pronašao međunarodni uspeh. Takođe je bio pionir u ponovnom otkrivanju i korišćenju visokokvalitetnih sekundarnih Veronese grožđa koji su napušteni već nekoliko decenija: Oseleta, pre svega.

masi barik podrum

Venecijanski regioni su zemlja boje, zvuka i ukusa, prepoznatljiva po prirodi i umetnosti, izražena u određenom načinu života. Masi je uvek verno tumačio ove karakteristike svoje domovine i oživeo tradiciju inovacijama kako bi proizvode vinove loze transformisao u proizvode za život.
 

Danas, Masi u vlasništvu i partnerstvu ima vinarije velikih imena: Serego Alighieri, Conti Bossi Fedrigotti, Tupungato, Canevel.

Plemeniti posedi Serego Alighieri pripadaju direktnim potomcima pesnika Dantea i formiraju najstarije i najatraktivnije imanje Valpolicella. Imovinu je kupio još 1353. godine Pietro Alighieri, Danteov sin, koji je pratio svog oca u egzilu u Veroni i ostao je u tom kraju nakon pesnikove smrti. Od tada, vinarstvo je trajna tradicija u porodici, a tradicija se nastavlja i danas.

Posle dvadeset generacija, zemlja i stanovi na imanjima trenutno pripadaju grofu Pieralvise di Serego Alighieri. Vila je titularni centar ogromnog poljoprivrednog i enološkog preduzeća, kojim se upravlja u saradnji sa Masi Agricola, koji su pružili savremenu tehničku ekspertizu i međunarodni distributivni kanal prodaje širom sveta za jedinstvena vina iz Serego Alighieri vinarije i poljoprivredne proizvode koji dolaze iz ovih istorijskih zemalja.

amarone crveno vino masi

U sjajnim vinima Masi možete uživati i kod nas:

POVEZANI PROIZVODI

Sačuvano u omiljne
Argentina 11602059 2015
Crveno vino stvoreno odabirom najkvalitetnijeg grožđa sorti Corvina 70% i Malbec 30%, p...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.125,00 RSD
Dodajte u korpu

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

18.
Nov.
Vinarije
Tonković je porodična vinarija, osnovana da čuva kulturu svog kraja na severu Bačke, negujući vinograde na specifičnom pečanom tlu. Ignacije Tonković, biv&s...
18.
Nov.
Vinarije
Lavinio Franceschi, vlasnik zemljišta iz Florence, odlučio je da poseti područje nakon priča koje je čuo od pastira, koji je zimi dolazio da čuva stad...
15.
Nov.
Vinarije
Imanje Penfolds su osnovali 1844. godine u Adelaidi doktor Christopher Rawson Penfold  i njegova  supruga Mary. Godine 1845. par je izgradio malu k...
15.
Nov.
Vinarije
Godine 1935. dr Pjero Kateni kupio je farmu pod nazivom „Il Torriano“ u blizini Montefidolfija u Firenci. Zemljište ovog imanja nalazi se ...
03.
Jan.
Vinarije
Već 700 godina porodica Frescobaldi kombinuje tradiciju, iskustvo i inovacije sa kreativnošću i težnjom za izvrsnošću. Porodica je uvek nastoja...
21.
Dec.
Vinarije
" Stalnim unapeđivanjem proizvodnih procesa i znanja objedinjujemo u našim vinima prošlost, sadašnjost i budućnost."
20.
Dec.
Vinarije
"Svaki vinograd je jedinstven. Morate ga upoznati, maziti sve grozdove i delikatno ih položiti u meke gajbe.”
22.
Nov.
Vinarije
Vinarija Chichateau,kao  što igra reči u imenu govori, nam dolazi iz Šišatovca. 
15.
Nov.
Vinarije
Mnogo više od vina...
15.
Nov.
Vinarije
Vinarija DiBonis se bavi proizvodnjom različitih vrsta vina i rakije.