Vinarije
10.09.2018.

Vinarija Aleksić - ljubav i snovi pretočeni u vina

Porodična vinarija Aleksić uspešno posluje već 13 godina na čelu sa tri sestre Draganom, Majom i Marijom, te mirisima i ukusima svojih vina osvajaju ne samo region već i čitavu Evropu.

vinarija aleksic vinogradi i vino

Dajući sebe kroz 13 etiketa tečne ljubavi svake godine, tri sestre uvećavaju radost a svoj Jug čine ponosnim što ima savremene boginje vina. Zahvaljujući proizvodnji od 450 000 litara vina, ubraja se u prvih deset od 400 registrovanih vinarija u Srbiji i što je zaista pohvalno, vinarija Aleksić beleži dinamičan rast od čak 44 odsto u 2017. godini. Od 64 poslata uzorka na međunarodnim takmičenjima Aleksić vina su osvojila 58 medalja.

vinarija aleksic-odlezavanje vina

Ono što vinariju Aleksić čini unikatnom ne samo na ovim prostorima, jeste jedinstvena priča o tri sestre koje svu svoju ljubav, snove i hrabrost ulažu u stvaranje vina koja su potpisana kao ženskih ruku delo. Svojim jedinstvenim konceptom, autentičnim pristupom komunikaciji i promociji novih proizvoda, ali pre svega kvalitetom, vina ove vinarije su se izdvojila na tržištu i postala sinonim za stil, karakter i stav. Pored lokalnog i regionalnog tržišta, proizvodi Aleksić vinarije su dostupni i na područjima Nemačke, Švajcarske, Austrije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

aleksic vinogradi

Odlika vinarije Aleksić jesu konstantne inovacije, te je tako vinarija prva u regionu proizvela vino sa česticama 24k zlata Bonaca Gold.
 
U maju mesecu je promovisano i prvo penušavo vino Biser stvoreno od autohtone sorte Smederevka po tradicionalnoj francuskoj recepturi uz angažovanje francuskih eksperata za šampanj metodu.
 
vinarija aleksic proizvodnja vina
 
Još jedna zanimljiva činjenica jeste da je vinarija Aleksić prva banka vina gde kupci imaju mogućnost čuvanja svojih vina do određenog datuma kada im se isporučuje.
Najveći poduhvat sestri Aleksić ove godine jeste zakup 70 hektara zemlje za podizanje sopstvenih vinograda. Ovaj projekat ne samo da je značajan za vinariju već i za jug Srbije jer će vinarija zaposliti još 13 ljudi i investirati milion evra. Ovim projektom vinarija će postati konkurentnija na domaćem tržištu a imaće prednost i na inostranom tržištu zbog vina sa oznakom zaštićenog geografskog porekla. 
 
aleksic-vinogradi
 
Pod toplim suncem Juga koji rađa najlepša vina i u vremenu koje dolazi, sestre Aleksić će još neke svoje snove pretvoriti u realnost i u turističku stvarnost kroz ugostiteljski objekat sa smeštajnim kapacitetom u kome će uživati svi ljubitelji vina a i oni koji žele da to postanu. Do tada, uživajte u neverovatnim vinima Aleksić - ženskih ruku delo!
 
sestre aleksic vinarija aleksic
 
U vinima Aleksić možete uživati i kod nas:
 
Trenutno nema komentara
ePonuda.com