Vinarije
12.06.2019.

Pico Maccario: Moderan duh Piemonta

Vinarija Pico Maccario osnovana je 1997. godine u mestu Mombaruzzo u jednoj od najpoznatijih vinskih regija, Piemont. Svoju lokaciju je pronašla na imanju od 85 hektara vinograda u samom srcu područja Barbera d'Asti. 

Od samog početka, braća Pico i Vitaliano Maccario su odabrali moderne metode za svoje vinograde i za proizvodnju vina, podjednako sa njihovim ličnim ukusom i njihovom mladom vinarijom. 

pico maccario vinarija piedmonte italija

Ruža kao simbol vinarije 

4500 ružičastih ruža iste klonirane sorte imaju dvostruku funkciju označavanja početka svakog reda vinograda i "tradicionalne upotrebe", signalizacije bolesti koje ugrožavaju vino pre nego što uopšte i dobiju priliku da naprave bilo kakvu štetu u vinogradima. Sa estetske strane, samo prisustvo ovih nekoliko hiljada ruža, stvara predivno iskustvo prilikom posete vinogradima i šetnji između redova vinove loze.

vinarija pico maccario italija

vinarija pico maccario italija

Vinogradi

Površina zasada crvene sorte Barbera iznosi 60 hektara i istovremeno predstavlja najveći udeo u vinogradu, zatim sledi Merlot sa 4 hektara, te Cabernet Sauvignon, Chardonnay i Sauvignon Blanc, svaki po dva hektara, te na kraju Freisa i Favorita sa po dva hektara.

vinogradi italijanska vinarija pico maccario

Brda Mombaruzza poseduju srednju teksturu sa glinom , zahvaljujući kojima dobijamo veoma raznolika i odlično balansirana vina, modernog i raznovrsnog stila.

vinogradi i vinova loza pico maccario

Odležavanje vina

Odležavanje vina se odvija u inoksu, velikim bačvama ili u bariku pritom uvek vodeći računa o glavnim osobinama samog ploda te maksimalno ga usmeravajući kako bi svako vino iskoristilo svoj puni potencijal.

pico maccario odležavanje vina u buradima

Vinarija veliki deo svojih resursa ulaže u tehnološke inovacije i istraživanja vinograda, sa uverenjem da svaka promena, ako je naravno dobro primenjena, može biti izvor sve boljeg kvaliteta vina.

 

U sjajan kvalitet vina vinarije Pico Maccario, možete se i sami uveriti:

 

Story shop

Sačuvano u omiljne
Italija 10702662 2016
Crveno vino stvoreno pažljivim odabirom najkvalitetnijeg grožđa sorte Barbera, poseduje...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.350,00 RSD
Trenutno nema komentara