Blog

Vinarije
La Venecija - Venecijansko područje predstavlja lokaciju priznatog i međunarodno poznatog hiljadugodišnjeg načina života. Istorija Masi vinarije je istorija porodice i njihovih vinograda u Veroni koja je deo Veneta.
25.
Jun
Vinarije
Vinarija Kutjevo je smeštena u centralnoj Slavoniji i kontinentalnoj Hrvatskoj koja je poznata po svome plodnom zemljištu.  
20.
Jun
Vinarije
Vinarija Pico Maccario osnovana je 1997. godine u mestu Mombaruzzo u jednoj od najpoznatijih vinskih regija, Piemont. Svoju lokaciju je pronašla na imanju od 85 hektara vinograda u samom srcu područja Barbera d'Asti. 
12.
Jun
Vinarije
Jednom davno postojao je čovek sa blistavim osmehom koji je toliko poštovao dobru hranu da je ona postala njegov razlog za život. I na tako radosnoj paradi zadovoljstva, vino je predsedalo kraljevskim tronom. Kao neko ko je bio gostiničar i hotelijer u severnom Friuliju, Paron Mario je uskoro shvatio da je njegova misija da ljudima pruži emociju svojom posebnom ljubavi prema vinu.
29.
May
Vinarije
Proizvodnja organskih vina ne predstavlja više novitet ni u Srbiji, pa stoga se sve više vinara odlučuje da polako uvodi organski način proizvodnje vina.
09.
May
O vinu
Sauvignon Blanc, odnosno Sovinjon Blank je zelena sorta grožđa koja svoje poreklo vuče iz francuske regije Bordo.  
03.
May
O vinu
Nemačka regija Mosel predstavlja jednu od 13 vinskih regija Nemačke, a dobila je ime po reci Mosel (Mozel) koja počinje u Francuskoj i ulazi u Nemačku gde se naglo okreće i akumulira u Rajni na putu za Severno more.     
11.
Apr
Vinarije
U malom selu Banja, u neposrednoj blizini grada Aranđelovca, nalaze se vinogradi i vinarija Veličković.
04.
Apr
Vinarije
Negde između prelepog Jadranskog mora i planine Velebit, u srcu Ravnih kotara, nalazi se jedinstvena porodična vinarija Jokić koja se bavi proizvodnjom organskih vina.
28.
Mar