Blog
17.09.2021.

Macan

BRVS je zajednička vizija koju imaju La Rioja dva sjajna imena vinskog sveta, Rothschild i Vega Sicilia. Kombinacija sunca, zemlje, vode i čoveka u potrazi za neponovljivim stilom spaja tradiciju i avangardu.

„Benjamin de Rothschild & Vega-Sicilia, S.A.“ postavljen severoistočno od Samaniega i najmanje 2 kilometra od urbanog centra. 
Smešteno je u predelu poznatom kao „San Millan“, površine 45.473 m2. Izduženog je pravougaonog oblika, sa jugozapadnim uglom produženim u „ptičji kljun“. Postoji hrastov šumarak koji treba zaštititi površine 4.528 m2 unutar pravougaonika i na severozapadu. Postoje prekrasni pogledi na kantabrijski planinski lanac na severu i na dolinu Ebra na jugu, a pozadina su gradovi Samaniego, Leza i planine Ezcarai. Arhitektura vinarije u skladu je sa osnovnom i preliminarnom idejom poštovanja i svesti o životnoj sredini i pejzažu. Stoga je doneta odluka da se gradi u manjim objektima. Njegova spoljna slika je tri nezavisna, ali snažno povezana objekta. Svaki od tih objekata predstavlja i ima glavnu delatnost vinarije: proizvodnju, starenje i otpremu.

 U isto vreme, svaki se identifikuje sa osnovnim elementom prirode; Proizvodnja će biti pogon "Voda", starenje postrojenja "Zemlja" i isporuka postrojenja "Sunce". 

Od samog početka, vinarija je čvrsto posvećena održivom razvoju, u smislu smanjenja potrošnje, emisije stakleničkih gasova, odlaganja otpada i potrošnje električne energije. Vinarija radi na četiri nivoa sa ukupnom razlikom od skoro 13 metara između njih, i stoga se prilagođava prirodnom nagibu zemljišta.

Četiri nivoa su vertikalno povezana stepenicama i platformama za podizanje ljudi i tereta.
Društveni prostor vinarije je odvojen od nje i nalazi se u najvišem delu imanja, između oglednog vinograda i hrastove šume. Njegova arhitektura je dizajnirana s sličnim volumenom i slikom vinariji, kao da je njen satelit.

Macan je izašao iz srca La Rioje. Vino koje poštuje najautentičniji i najtipičniji stil prestižne regije.  Vino koje traži harmoniju okrećući se svojim korenima. Priroda porekla daje mu posebnu eleganciju, trajni znak, obavijajući je u nezaboravnu ravnotežu osetljivosti i ekspresivnosti.

Macan je zajednička vizija koju imaju dva velika imena vinskog sveta Rothchild i Vega Sicilia u Rioji. Ovo su vrlo elegantna vina gde sklad njihovih aroma i ukusa pokazuje autentičnost zemlje odakle dolaze i sposobnost da proizvedu odlična vina.

 

Story shop

Sačuvano u omiljne
Španija 10502182 2017
9 termina 150 sati početni nivo
Macan Clasico 2017 je jednostruko crveno vino koje proizvodi vinarija Benjamin de Rothschi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.995,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Španija 10502219 2016
9 termina 150 sati početni nivo
Macan Reserva 2016 je napravljeno 100% od Tempranillo sorte grožđa, izvrsno vino iz Rio...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.655,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Španija 10502182 2015
9 termina 150 sati početni nivo
Dva velika imena u internacionalnom pravljenju vina su se udružila da bi napravili vino...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.995,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara