Blog

Macan

17.09.2021.
Blog
17.09.2021.
Macan
Macan

BRVS je zajednička vizija koju imaju La Rioja dva sjajna imena vinskog sveta, Rothschild i Vega Sicilia. Kombinacija sunca, zemlje, vode i čoveka u potrazi za neponovljivim stilom spaja tradiciju i avangardu.

„Benjamin de Rothschild & Vega-Sicilia, S.A.“ postavljen severoistočno od Samaniega i najmanje 2 kilometra od urbanog centra. 
Smešteno je u predelu poznatom kao „San Millan“, površine 45.473 m2. Izduženog je pravougaonog oblika, sa jugozapadnim uglom produženim u „ptičji kljun“. Postoji hrastov šumarak koji treba zaštititi površine 4.528 m2 unutar pravougaonika i na severozapadu. Postoje prekrasni pogledi na kantabrijski planinski lanac na severu i na dolinu Ebra na jugu, a pozadina su gradovi Samaniego, Leza i planine Ezcarai. Arhitektura vinarije u skladu je sa osnovnom i preliminarnom idejom poštovanja i svesti o životnoj sredini i pejzažu. Stoga je doneta odluka da se gradi u manjim objektima. 
Njegova spoljna slika je tri nezavisna, ali snažno povezana objekta. Svaki od tih objekata predstavlja i ima glavnu delatnost vinarije: proizvodnju, starenje i otpremu.

 U isto vreme, svaki se identifikuje sa osnovnim elementom prirode; Proizvodnja će biti pogon "Voda", starenje postrojenja "Zemlja" i isporuka postrojenja "Sunce".  

Od samog početka, vinarija je čvrsto posvećena održivom razvoju, u smislu smanjenja potrošnje, emisije stakleničkih gasova, odlaganja otpada i potrošnje električne energije. Vinarija radi na četiri nivoa sa ukupnom razlikom od skoro 13 metara između njih, i stoga se prilagođava prirodnom nagibu zemljišta.

Četiri nivoa su vertikalno povezana stepenicama i platformama za podizanje ljudi i tereta.
Društveni prostor vinarije je odvojen od nje i nalazi se u najvišem delu imanja, između oglednog vinograda i hrastove šume. Njegova arhitektura je dizajnirana s sličnim volumenom i slikom vinariji, kao da je njen satelit.

Macan je izašao iz srca La Rioje. Vino koje poštuje najautentičniji i najtipičniji stil prestižne regije.  Vino koje traži harmoniju okrećući se svojim korenima. Priroda porekla daje mu posebnu eleganciju, trajni znak, obavijajući je u nezaboravnu ravnotežu osetljivosti i ekspresivnosti.

Macan je zajednička vizija koju imaju dva velika imena vinskog sveta Rothchild i Vega Sicilia u Rioji. Ovo su vrlo elegantna vina gde sklad njihovih aroma i ukusa pokazuje autentičnost zemlje odakle dolaze i sposobnost da proizvedu odlična vina.


 

POVEZANI PROIZVODI

Sačuvano u omiljne
Španija 10502182 2015
Dva velika imena u internacionalnom pravljenju vina su se udružila da bi napravili vino...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.995,00 RSD
Dodajte u korpu

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

18.
Nov.
Vinarije
Tonković je porodična vinarija, osnovana da čuva kulturu svog kraja na severu Bačke, negujući vinograde na specifičnom pečanom tlu. Ignacije Tonković, biv&s...
18.
Nov.
Vinarije
Lavinio Franceschi, vlasnik zemljišta iz Florence, odlučio je da poseti područje nakon priča koje je čuo od pastira, koji je zimi dolazio da čuva stad...
15.
Nov.
Vinarije
Imanje Penfolds su osnovali 1844. godine u Adelaidi doktor Christopher Rawson Penfold  i njegova  supruga Mary. Godine 1845. par je izgradio malu k...
15.
Nov.
Vinarije
Godine 1935. dr Pjero Kateni kupio je farmu pod nazivom „Il Torriano“ u blizini Montefidolfija u Firenci. Zemljište ovog imanja nalazi se ...
03.
Jan.
Vinarije
Već 700 godina porodica Frescobaldi kombinuje tradiciju, iskustvo i inovacije sa kreativnošću i težnjom za izvrsnošću. Porodica je uvek nastoja...
21.
Dec.
Vinarije
" Stalnim unapeđivanjem proizvodnih procesa i znanja objedinjujemo u našim vinima prošlost, sadašnjost i budućnost."
20.
Dec.
Blog
Tenuta Di Biserno, san svakog vinara
20.
Dec.
Vinarije
"Svaki vinograd je jedinstven. Morate ga upoznati, maziti sve grozdove i delikatno ih položiti u meke gajbe.”
22.
Nov.
Vinarije
Vinarija Chichateau,kao  što igra reči u imenu govori, nam dolazi iz Šišatovca.