Blog

Vinarije
Vino je oduvek bilo veliki deo Etrurske kulture. Rimljani su širom carstva kultivisali vino kako bi uživali njegovim blagodetima.
13.
Mar
Vinarije
Veliki ljubitelj i poznavalac vina, a naš dobro poznati legendarni teniser Boba Živojinović, vlasnik je nove zvezde na srpskom vinskom nebu.
07.
Mar
Vinarije
Dobra Voda...vino još bolje! Tako je nosila naziv jučerašnja degustacija u našoj vinoteci, vinarije Vinis iz sela Dobra Voda, koje se formalno nalazi u sastavu Jagodine, udaljenosti oko 18 km.  Još uvek ne toliko poznatu vinariju, osnovali su braća Saša i Milan Nikolić 2010-te godine, koji već decenijama žive i rade u Francuskoj (Alzas).  
28.
Feb
Vinarije
Selo Gudurica kod Vršca je 2014-te godine dobilo vinariju koja polako ali sigurno osvaja srca srpskih konzumenata vina. Reč je o vinariji Rnjak koja se smestila u selu Gudurica u Južnobanatskom vinskom rejonu.
20.
Feb
Destilerije
Da je Srbija poznata po svojim lepotama i kvalitetnoj rakiji, dokazuje i priča o porodičnoj destileriji TOK. Svež vazduh, spokojna okolina i izuzetno pogodna klima za zdravlje je mesto odakle potiče jedna od najkvalitetnijih srpskih rakija.
24.
Jan
Vinarije
Na prelepim obroncima osunčane i blagorodne Župe u malom seocetu Šljivovo, nalazi se vinarija sa autentičnim vinom koje je prava slika vinske regije iz koje potiče. Reč je o vinariji Yotta.
16.
Jan
Vinarije
Priča o Korta Katarini počinje ne tako davne 2001. godine kada su Lee i Penny Anderson, oboje Amerikanci, zajedno sa neprofitnom organizacijom "St. David's Relief Foundation" doputovali u posleratnu Hrvatsku i Bosnu. Razlog njihovog putovanja bila je želja da pruže pomoć žrtvama rata i obnove škole i infrastrukturu.
03.
Dec
Vinarije
Porodična vinarija Aleksić uspešno posluje već 13 godina na čelu sa tri sestre Draganom, Majom i Marijom, te mirisima i ukusima svojih vina osvajaju ne samo region već i čitavu Evropu.
10.
Sep