Destilerije
22.11.2018.

Podrum Pevac: Čašica pravih vrednosti!

Retko ko će odbiti čašicu domaće srpske rakije, pogotovo u hladnijim danima kada je koristimo da se zagrejemo ali i kao preventivu. Iako u Srbiji postoji mnogo poznatih i kvalitetnih destilerija, danas Vam donosimo priču o Podrumu Pevac.

podrum-pevac

Podrum Pevac se nalazi nekoliko kilometara od Kragujevca, u malom ušuškanom selu pod imenom Cvetojevac. Upravo u ovom malom mestu nastaje magija pravljenja vrhunske rakije. 
 
Priča ove destilerije počela je ne tako davne 2008. godine i od tada svaku narednu upotpunjuju snagom vizije i pretaču u najfinije arome i ukuse rakije kojima je zaista teško reći ne.
U svom posedu nemaju vlastite zasade, već celi proces proizvodnje snadbevaju od kooperanata. Proizvodni kapacitet dostiže i do 100.000 litara godišnje, dok je izvozni potencijal u 2017. godini dostigao 60% od ukupne proizvodnje, što je još jedna potvrda kvaliteta i uspeha.
Sam proces proizvodnje se odvija na najsavremenijoj destilacionoj koloni od 500 litara koju pokreće automatizovani parni kotao. U destileriji kažu da je glavni sastojak vrhunskih rakija - ljubav, koja je upotpunjena ručno selektovanim najzrelijim i najkvalitetnijim plodovima voća. Nakon toga sledi mašinska prerada, seckanje, pasiranje i odvajanje od koščica. Neizostavna je i posebna pažnja pri kontroli procesa fermentacije, kao i odležavanje krajnjeg proizvoda u hrastovim i dudovim burićima, koji predstavljaju neizostavan detalj u savršenoj aromatskoj kompoziciji.
 
proizvodnja-rakije-pevac
 
Zahvaljujući ovom procesu stvara se rafinisani kompleks aroma rakija koje donose lagan i prepoznatljiv ukus uživanja.
Podrum Pevac je iznedrio mnogobrojne rakije autentičnih ukusa dunje, šljive, maline, kajsije, loze i kruške, kao i likere od oraha, maline, dunje i pelina. Ali ono po čemu se posebno izdvaja na tržištu jesu rakija od dunje "Zlatni Pevac" sa jestivim 23-karatnim zlatnim listićima zlata i rakija od šljive Ranke "Desetka" stara 10 godina.
 
pevac-rakije
 
Još jedna potvrda kvaliteta jesu i mnogobrojne nagrade koje je Podrum osvojio na takmičenjima, a neke od njih su na festivalu Žestival Užice 2017 - Zlatni Pevac - Zlatna medalja, "Desetka" - Zlatna medalja, Spirit Fest Sarajevo 2017, Kajsija - Zlatna medalja, "Debeljko" - Zlatna medalja i ostale.

pevac-rakije-prodaja
 
Najvažnija nagrada koju ovaj Podrum svakodnevno osvaja jesu srca ljubitelja rakije. Prepoznatljivo umeće uživanja u ukusima i mirisima ovog vrhunskog pića.
 
U proizvodima Podruma Pevac možete uživati i kod nas:
 

Story shop

Orah 21100008
Vrhunski liker stvoren od odabranih plodova zelenog oraha i odležao u hrastovim burićim...
2.370,00 RSD
Dunja 20300068
Vrhunska voćna rakija, stvorena od odabranih plodova dunje odležala u bariku, poseduje ...
5.350,00 RSD
Med - Medena 21600007
Vrhunska voćna rakija, stvorena stvorena fermentacijom meda i destilata dunje odležala ...
1.575,00 RSD
Kajsija 20400001
Vrhunska voćna rakija, stvorena od odabranih plodova kajsije poseduje kristalno bistru ...
1.575,00 RSD
Dunja 20300070
Vrhunska voćna rakija, stvorena od odabranih plodova dunje i odležala u dudovom buretu,...
1.575,00 RSD

Ostavi komentar