Destilerije
22.11.2018.

Podrum Pevac: Čašica pravih vrednosti!

Retko ko će odbiti čašicu domaće srpske rakije, pogotovo u hladnijim danima kada je koristimo da se zagrejemo ali i kao preventivu. Iako u Srbiji postoji mnogo poznatih i kvalitetnih destilerija, danas Vam donosimo priču o Podrumu Pevac.

podrum-pevac

Podrum Pevac se nalazi nekoliko kilometara od Kragujevca, u malom ušuškanom selu pod imenom Cvetojevac. Upravo u ovom malom mestu nastaje magija pravljenja vrhunske rakije. 
 
Priča ove destilerije počela je ne tako davne 2008. godine i od tada svaku narednu upotpunjuju snagom vizije i pretaču u najfinije arome i ukuse rakije kojima je zaista teško reći ne.
U svom posedu nemaju vlastite zasade, već celi proces proizvodnje snadbevaju od kooperanata. Proizvodni kapacitet dostiže i do 100.000 litara godišnje, dok je izvozni potencijal u 2017. godini dostigao 60% od ukupne proizvodnje, što je još jedna potvrda kvaliteta i uspeha.
Sam proces proizvodnje se odvija na najsavremenijoj destilacionoj koloni od 500 litara koju pokreće automatizovani parni kotao. U destileriji kažu da je glavni sastojak vrhunskih rakija - ljubav, koja je upotpunjena ručno selektovanim najzrelijim i najkvalitetnijim plodovima voća. Nakon toga sledi mašinska prerada, seckanje, pasiranje i odvajanje od koščica. Neizostavna je i posebna pažnja pri kontroli procesa fermentacije, kao i odležavanje krajnjeg proizvoda u hrastovim i dudovim burićima, koji predstavljaju neizostavan detalj u savršenoj aromatskoj kompoziciji.
 
proizvodnja-rakije-pevac
 
Zahvaljujući ovom procesu stvara se rafinisani kompleks aroma rakija koje donose lagan i prepoznatljiv ukus uživanja.
Podrum Pevac je iznedrio mnogobrojne rakije autentičnih ukusa dunje, šljive, maline, kajsije, loze i kruške, kao i likere od oraha, maline, dunje i pelina. Ali ono po čemu se posebno izdvaja na tržištu jesu rakija od dunje "Zlatni Pevac" sa jestivim 23-karatnim zlatnim listićima zlata i rakija od šljive Ranke "Desetka" stara 10 godina.
 
pevac-rakije
 
Još jedna potvrda kvaliteta jesu i mnogobrojne nagrade koje je Podrum osvojio na takmičenjima, a neke od njih su na festivalu Žestival Užice 2017 - Zlatni Pevac - Zlatna medalja, "Desetka" - Zlatna medalja, Spirit Fest Sarajevo 2017, Kajsija - Zlatna medalja, "Debeljko" - Zlatna medalja i ostale.

pevac-rakije-prodaja
 
Najvažnija nagrada koju ovaj Podrum svakodnevno osvaja jesu srca ljubitelja rakije. Prepoznatljivo umeće uživanja u ukusima i mirisima ovog vrhunskog pića.
 
U proizvodima Podruma Pevac možete uživati i kod nas:
 

Story shop

Sačuvano u omiljne
Orah 21100008
Vrhunski liker stvoren od odabranih plodova zelenog oraha i odležao u hrastovim burićim...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.545,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Šljiva 20200004
Vrhunska voćna rakija, stvorena od odabranih plodova šljive Ranka odležala u bariku, po...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.780,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Med - Medena 21600007
Vrhunska voćna rakija, stvorena stvorena fermentacijom meda i destilata dunje odležala ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.700,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kajsija 20400001
Vrhunska voćna rakija, stvorena od odabranih plodova kajsije poseduje kristalno bistru ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.830,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dunja 20300070
Vrhunska voćna rakija, stvorena od odabranih plodova dunje i odležala u dudovom buretu,...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.830,00 RSD
Trenutno nema komentara