Vinarije
24.05.2021.

Vinarija Draganić

Vinarija Draganić nastala je 2017. godine prema ideji Srđana Draganića, građevinskog inženjera i strastvenog ljubitelja vina. Inspirisan predelima, mirisima i ukusima Toskane, želeo je da prenese duh takve lepote i u Šumadiju.

 

 

Ono što je spojilo tu ideju i njeno ostvarenje je sličnost brdovitih krajolika Topole i toskanskih vinograda. Upravo je zato na prelepom proplanku Karaula u selu Lipovac kraj Topole zasađen i prvi čokot našeg vinograda. Na 10 hektara zemlje se narocito izdvajaju sorte koje su po prvi put proizvedene u Srbiji. Reč je o San Giovese-u, autohtonoj italijanskoj sorti grožđa i Palavi, koja predstavlja sortu nastalu ukrstanjem Gewürztraminer i Müller-Thurgau.

 

 

Njihova vizija je  da budu prepoznatljivi po kvalitetu i da doprinesu domaćem tržištu ponudom jedinstvenih vina i novih sorti.

Njihova misija je da proizvode kvalitetna vina isključivo iz svojih vinograda, sa posebnim akcentom na barikirana vina koja imaju potencijal da se takmiče na svetskom nivou.

 

 

“Naša želja je da budemo dugovečni i verni svojim poštovaocima, što je i predstavljeno na našem grbu – čempresi kao dugovečnost i nemački ovčar kao vernost.“

 

 

Informacije o vinogradu

Površina vinograda: 7,5 ha

Sorte koje se uzgajaju: Palava, Sangiovese, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Colombard, Rebo

Starost loza: 2-5 god

Tip zemljišta na kom se uzgaja grožđe: kamenito - crvenica

Nadmorska visina vinograda: 380m

Klima: kontinentalna

Prinos po hektaru: 5000 kg

Pozicija vinograda: sever-jug

Godišnja proizvodnja: 12000 l – 2020 god.

Da li se bavite vinskim turizmom:  u planu – vinarija je u izgradnji.

 

 

Story shop

Sačuvano u omiljne
Srbija 10102719 2019
Vino Miracolo Sangiovese 2019 je intenzivne rubin crvene boje izraženog voćnog mirisa ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.220,00 RSD
Trenutno nema komentara
ePonuda.com