Vinarije
28.06.2021.

Valdo

Istorija

Istorija Prosecco Valda započela je 1926. godine, kada je grupa preduzimljivih vinara iz Valdobbiadene-a odlučila da udruži snage stvarajući Societa Anonima Vini Superiori: kompaniju koja je uglavnom posvećena proizvodnji penušavih vina Valdobbiadene Prosecco Superiore i Cartizze.

Veliki iskorak u pogledu kvaliteta započeo je početkom dvadesetih godina kada je kompaniju kupila porodica Bolla iz Verone i preimenovala je u Valdo Spumanti.

 

 

Sergio Bolla, otac Pierluigija, trenutnog predsedavajućeg, usredsređen na proširenje prodaje kako u Italiji tako i u inostranstvu, postavio je nove komercijalne i proizvodne ciljeve s ciljem povećanja svesti o Proseccu Valdu, tačnije Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, tokom čitave godine. 

Vinogradi se nalaze u podnožju ,,Prealpa“ oko Trevisa u srcu Prosecco i klasifikuju se oznakom DOC za 40% (198 ha) i oznakom DOCG za 60% (297 ha) vinograda. VALDO ima dve vinarije na površini od 20.000 m² iz kojih proizilazi nega i briga koja se vodi tokom svih faza proizvodnje: savršeno  zrenje grožđa, metoda fermentacije Charmat, flaširanja i pakovanja. Voćnog bukea i osvežavajuće hladan može biti uparen sa svim jelima, slatkim i ljutim, što ga čini savršenim pićem za uživanje! Preko 90 godina kontinuirane inovacije sa neprekidnom potragom za kvalitetom i  posvečenošću, poštovanja tradicije regiona, vinograda i vina, pomoglo je da se Valdo pozicionira kao najprodavanije Prosecco u Italiji, već više od 15 godina.

 

 

Regija Prealpi Trevigiane je pravi, ekskluzivni dom Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG. Ova prostrana brda prosecca, ukrašena  vinogradima, šire se kroz prirodni amfiteatar između Conegliana i Valdobbiadenea, samo nekoliko koraka od Dolomita.

 

 

Zemlja umetnosti i ukusa, na samo sat vremena od veličanstvene Venecije, gde ljudska osećajnost i iskustvo teže ka savršenstvu. Ljudi u ovoj zemlji tačno znaju kako pretvoriti dragocene poklone vinove loze, od vinograda do vinarije, u spumante, jedinstvene po svom prestižu i karakteru. U ovoj posebnoj zemlji u kojoj je Italija najbolja, čini se da je sve dirnuto čarolijom vina, dobrim ukusom i vekovima vinarstva koji su ostavili značajan trag na pejzažu i dušama njegovih ljudi.

 

 

Prosecco iz Conegliano-Valdobbiadene proizvodi se samo u Trevigianu, posebno na brdima prosecco-a koja se prostiru između Vittorio Veneto i Valdobbiadene, područja koje se prostire na 15 okruga. Vino dobijeno iz vinograda na brdima prosecca je Superiore di Cartizze. Gradovi Conegliano i Valdobbiadene uključeni su u krug Cities of Vine, udruženje posvećeno jačanju i promociji širenja vinske kulture.

 

Story shop

Sačuvano u omiljne
Italija 10704088 Non-Vintage
Valdo duguje svoj uspeh ovom penušavom vinu, koje dolazi od grožđa uzgajanog u Valdobbi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
855,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Italija 10704073 Non-Vintage
Valdo Ice Blanc de Blancs je penušavo vino dobijeno mešavinom belih sorti grožđa koje r...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
915,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Italija 10704076 Non-Vintage
Valdo Prosecco Brut Biologico je belo penušavo vino proizvedeno od autohtone sorte Gler...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.230,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Italija 10704077 Non-Vintage
Valdo Prosecco Etichetta Nera Extra Dry je penušavo vino proizvedeno od sorte grožđa 10...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.010,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Italija 10704078 Non-Vintage
Valdo duguje svoj uspeh ovom penušavom vinu, koje dolazi od grožđa uzgajanog u Valdobbi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.200,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Italija 10704005 Non-Vintage
Valdo Marca Oro Prosecco je penušavo belo vino dobijeno od autohtone sorte grožđa Glera
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.350,00 RSD
Trenutno nema komentara
ePonuda.com