Vinarije

Vinarije
„BIKICKI VINA SU ISKRENA VINA, PLOD PRIRODE ČIJI SMO MI DOBRI ČUVARI” Uz sve znanje i ogroman trud koji ulažemo, suština Bikicki vina jeste u jedinstvenom teroaru na koji utiču zemlja, sunce, vetar, vazduh i sve ono što prati proces rasta i sazrevanja našeg grožđa na padinama Fruške gore.
27.
Jan
Vinarije
Poznato je da vina oslikavaju i karakter naroda određenog podneblja, a u slučaju Prokupca, najpoznatije i najrasprostranjenije srpske autohtone sorte, to prilično ima smisla – on je vrlo žilav, otporan prema mrazevima i bolestima, a istovremeno vrlo izdašan.
19.
Jan
Vinarije
Vinogradi i vinarija Botunjac nalaze se u Aleksandrovačkoj Župi u selu Donje Zleginje, na nekih 200 km južno od Beograda.
23.
Nov
Vinarije
Vinariju Stemina osnovala je 2005. godine porodica Pantić, koja se preko pedeset godina bavila tradicionalnom proizvodnjom vina.  
16.
Nov
Vinarije
Uvek je u životu najlepši plod ljubav, a vina iz naše vinarije su plod dugogodišnje ljubavi osnivača prema vinogradima i proizvodnji vina.
24.
Aug
Vinarije
Na plodnim padinama Fruške Gore, Komuna posvećenika čuva jednu tajnu. Tajnu koju kriju najslasnije sorte grožđa iz rodnih porodičnih vinograda. Tajnu pravljenja izuzetnih vina, raskošne arome i jedinstvenog šarma. Tajnu koju morate da okusite i koju ćete sigurno hteti da podelite i sa drugima.
27.
Jul
Vinarije
Vinska kuća Minića, iz sela Tržac, prepoznatljiva je po tome što se vinogradarstvom bavi već šest generacija sa akcentom da se u vinograde vrate stare autohtone sorte.    
21.
Jul
Vinarije
Svojom ponudom želimo da obezbedimo potrošačima vino dobrog kvaliteta. Spoj tradicije i ljubavi prema vinu, kao i podneblje gde se gaje sorte vrhunskog kvaliteta a rezultat daju i kvalitetana vina. Motivisani radnici, stručnjaci iz oblasti enologije kao i savremena tehnologija, predstavljaju spoji koji kompletira priču o vinariji AVEN.
13.
Jul
Vinarije
Gazdinstvo Stojanović se nalazi na obodu Fruške gore u selu Slankamenački vinogradi, opština Inđija, na samoj obali Dunava.
12.
Jul
Vinarije
"Organska proizvodnja grožđa i vina, za nas je viza za svetlu budućnost generacija koje dolaze, ali i pružanje čistog užitka onima koji u vinu uživaju danas."
01.
Jul
Vinarije
Sigurni smo da ne postoji osoba koja pije vino a da nije upoznata sa vinima poznate srpske vinarije Aleksandrović.    Međutim isto tako smo sigurni da ne znate baš sve vezano za ovaj brend i na koji način nastaju vina koja svako od nas svakodnevno konzumira ili poklanja nama dragim osobama. 
06.
Feb
Vinarije
Ukoliko ste ljubitelji srpske autohtone sorte Prokupac, teško da niste probali vina kao što su Radovan 100% Prokupac i Experiment Prokupac. Upravo ta vina su proizvod jedne male ali izuzetno kvalitetne vinarije iz Aleksandrovca. Reč je o vinariji Čokot, osnovanoj ne tako davne 2011. godine u selu Starci u blizini Aleksandrovca. 
29.
Nov
Vinarije
Priča vinarije Ivanović počinje još davne 1919. godine kada je vinariju osnovao Dragoslav I. Ivanović, kao nastavak male proizvodnje koja se u porodici Ivanović negovala već nekoliko generacija unazad. Od tada pa do današnjeg dana proizvodnja vina nije prekidana, iako je formalno bila zabranjena 1946. godine.
14.
Nov
Vinarije
U mestu Mala Remeta, nadomak poznate banje Vrdnik, nalazi se vinarija Deurić, smeštena na prelepom prostranstvu južnih padina Fruške gore.
06.
Nov
Vinarije
Vinogradi Lipovac vinarije se nalaze, kako oni kažu, na najlepšem mestu u Crnoj Gori, u selu Građani. Selo čine prelepe planinske padine koje okružuju poznati nacionalni park Skadarsko jezero. Ovi predeli su oduvek bili poznati širom Balkana po svojim kvalitetnim vinima, ali su se uglavnom ograničavali na domaću potrošnju, što danas nije slučaj jer vinarija Lipovac trenutno razvija jedan sveobuhvatan enološki projekat.
18.
Oct
Vinarije
Ukoliko ste ljubitelji domaćih srpskih vina, ne postoji šansa da niste čuli za jedan od dragulja Fruške Gore, vinariju Kovačević. 
01.
Oct