Vinarije
06.11.2018.

Vinarija Deurić: Vina sa pečatom Fruške gore

U mestu Mala Remeta, nadomak poznate banje Vrdnik, nalazi se vinarija Deurić, smeštena na prelepom prostranstvu južnih padina Fruške gore.

deuric-vinarija

Ovo područje je oduvek bilo poznato po svom velikom potencijalu u srpskom vinogradarstvu i predstavlja jedan od najznačajnijih vinskih turističkih destinacija u regionu. Zahvaljujući svom izuzetnom položaju i prirodnim karakteristikama, i rimski car M.A. Probus je u III v.n.e. prema istorijskim izvorima, zasadio svoje prve vinograde u pojasu nekadašnjeg Sirmijuma. Nakon njega, Sloveni su preneli i nastavili gajenje vinove loze, zajedno sa srpskim srednjovekovnim manastirima čiji su metosi bili okosnica očuvanja vinogradarstva, vinarstva i podrumarstva.

deuric-vinogradi

Vinogradi vinarije se nalaze u rezervatu lipe, okruženi čistim vazduhom, izvorima i jezerima i prostiru se na 16 hektara površine. Lesno zemljište na kojima se nalazi vinogradi, zajedno sa navedenim faktorima, predstavljaju osnov za proizvodnju kvalitetnih vina.

deuric-vinarija

Vinarija raspolaže savremenim proizvodnim pogonom, koji u sebi spaja tradicionalan i moderan način proizvodnje. Moderan pristup prizvodnji ogleda se u korišćenju opreme izrađene od najsavremenijih materijala koji se koriste u vinarstvu, potpunom kontrolom temperature u svim vinima pojedinačno te kontrolom prisustva kiseonika, od tretmana obrade grožđa pa sve do otvaranja boce.

deuric-podrum

Sva vina odležavaju u odabranim baricima od francuskog hrasta, a stil vina diktira specifične nijanse različitih buradi koja se koriste.
Uz stručnu konsultaciju eminentnog tima enologa iz Francuske, a koristeći isključivo grožđe iz sopstvenih vinograda, stvaraju vina vrhunskog kvaliteta.
 
U sklopu vinarije nalazi se i degustaciona sala, gde posetioci imaju priliku da degustiraju premium vina Deurić.
 
deuric-degustacija
 
U odličnim vinima vinarije Deurić možete uživati i kod nas:

 

Trenutno nema komentara
ePonuda.com