Vinarije
21.12.2021.

Vinarija Kozlović

Filozofija porodice Kozlović je zajedništvo koje se čuva generacijama. Radeći na zajedničkom cilju, sa puno truda i ozbiljnosti, u nastojanju da “pomere granice  i osvoje nove horizonte”  u vinskom svetu. Na prvom mestu im je kvalitet koji jamče porodičnim imenom.

 Iz generacije u generaciju stvaraju vina u kojima neguju karakter autohtonih sorti, a stalnim unapređivanjem proizvodnih procesa i znanja objedinjuju u njihovim vinima prošlost, sadašnjost i budućnost.

Vinogradi

Posed Valle - ispod vinarije i zasadi na jednoj od najboljih vinogradarskih zona. Santa Lucia – neguju i povećavaju iz generacije u generaciju, a vinnograd, vinarija i porodica čine nerazdvojnu celinu.

Priča počinje 1904. godine u Valli, dolini koju preseca potok Argilla, gde je porodica imala svega nekoliko hektara,a i danas na istom mestu živi, od,ah uz vinograde, i zajedno sa njima. U vinogradima uzgajaju autohtone istarske sorte – Malvaziju, Muškat Momjanski, Muškat ružu i Teran, internacionalne sorte Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon i Merlot. Berba u vinogradima se obavlja ručno.

Nova vinarija je površine 2200 m3 na tri sprata, podrumom sa inoks i barrique bačve izrađena je 2012. godine. Vinarija poseduje multifunkcionalne prostorije za prezentaciju vina i održavanje vinskih radionica, elegantnu vinoteku sa barom za degustacije. Imaju prostranu zastakljenu terasu koja gleda na vinograde.

Informacije o vinogradu

Površina vinograda: 25 hektata vlastitih zasada. 5 hektara zasada u kooperaciji koji su u potpunoj kontroli vinarije Kozlović od obrade i održavanja do berbe

Sorte koje se uzgajaju: Autohtone Istarske sorte: Malvazija Istarska, Teran, Muškat Momjanski

Internacionalne sorte: Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot

Starost loza: 10 do 64 godine

Tip zemljišta na kom se uzgaja grožđe: Fliš, glina, vapnenačke stene

Nadmorska visina vinograda: 200 - 240 metara

Klima: Mediteranska

Pozicija vinograda: Jug, Jugozapad / Vinogorje Zapadna Istra /Buje

Godišnja proizvodnja: 150 000 boca

Da li se bavite vinskim turizmom: da

Link vinarije Kozlović https://www.kozlovic.hr/

 

 

 

Trenutno nema komentara