Vinarije
01.12.2020.

VINARIJA TRI ORAHA

Vinograd Tri Oraha se nalazi u selu Crnomasnica u Negotinskoj Krajini i sada broji  oko 12ha. Na samom početku smo uradili detaljno istraživanje terena, od strane međunarodnog instituta, što je na preseku padine pokazalo stratume crne masne zemlje, kamena krečnjaka različitih boja koje pokazuju bogatstvo različitih minerala i oligoelemenata potrebnih za uzgajanje grožđa visokog kvaliteta. Logično je bilo odabrati internacionalne sorte Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Merlot.

 

 

Proizvodnja

Proces proizvodnje teče na sledeći način: fermentacija, maceracija, samotok, pretakanje u tankove gde se skida sa taloga i odležavanje u buradima bez ikakvih hemijskih intervencija uobičajenih za vinsku industriju. Vino se ne filtrira i nije organske proizvodnje.
 

Specifičnost vina Tri Oraha je, pored toga što je svaka kap od groždja iz našeg vinograda, odležavanje u novim buradima francuskog hrasta, minimum pet godina, posle čega se flašira i odležava jos godinu dana. Barik se koristi samo jednom. Odabrane količine od svake berbe ostavljamo da odležavaju čak do 10 godina, što nam omogućava da do kraja istražimo ideju višegodišnjeg odležavanja vina u novoj hrastovini. Danas je vinarija Tri Oraha verovatno jedina u čijem podrumu možete videti i probati vertikalu vina u buradima unazad 10 godina, što je standard koji se retko primenjuje.

 

 

Prodaja

U prodaji imamo Cabernet Sauvignon/Merlot kupažu 2013. godine I sortni Merlot 2011.
 


Vino i hrana

Tri Oraha Cabernet sauvignon je puno, kompleksno vino sa izrazenim taninima i primetnim uticajem barika, koje u procesu “otvaranja”dekantiranjem postepeno dobija niz aroma od zelene paprike i bibera, bobičastog voća poput kupine, borovnice, šljive, voćnog džema, orašastih plodova. Intenzivno je crvene, rubin boje i intenzivnog mirisa. Zbog svoje kompleksnosti i snage, ono iziskuje i masniju, bogatiju hranu. Preporucujemo ga recimo uz paletu tvrdih francuskih sireva, Pepper stake ( generalno jela sa crvenim mesom), pasta sa junećim raguom ili recimo divljač, uz obavezno dekantiranje i služenje na temperaturi od 18 stepeni.

 

Informacije o vinogradu

Površina vinograda: 12ha

Sorte koje se uzgajaju: Cabernet |Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Starost loza:  15 godina

Tip zemljišta na kom se uzgaja grožđe: Krečnjačko

Nadmorska visina vinograda: 218 m

Klima: Blaga kontinentalna

Prinos po hektaru: Između 5 i 6 tona

Pozicija vinograda: Južna

Godišnja proizvodnja: 50.000 l

Da li se bavite vinskim turizmom: Da

 

Story shop

Sačuvano u omiljne
Srbija 10102684 2011
9 termina 150 sati početni nivo
Merlot Tri Oraha 2011 karakteriše tamna rubin crvena boja u čijem odsjaju se mogu videt...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.650,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Srbija 10102683 2009
9 termina 150 sati početni nivo
Vinograd Tri Oraha se nalazi u selu Crnomasnica u Negotinskoj Krajini i sada broji oko 12h...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
19.440,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Srbija 10102110 2013
9 termina 150 sati početni nivo
Tri Oraha je brend poznat po vrhunskom Cabernet Sauvignon-u i Merlot-u kao sortnim vini...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.770,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara