Vinarije
24.02.2020.

Vista Hill: Nova zvezda na srpskom vinskom nebu !

Veliki ljubitelj i poznavalac vina, a naš dobro poznati legendarni teniser Boba Živojinović, vlasnik je nove zvezde na srpskom vinskom nebu zajedno sa Aleksandrom Vinčićem Vinčom.

vista hill vinarija

vista hill vinarija noću

"Vista Hill" na englesko-latinskom jeziku znači "vidikovac" ili "brdo sa vidikom".
 
Vinarija je smeštena u Šidu, u blizini magistralnog puta koji povezuje autoput Beograd-Zagreb.

Vinogradi

Na 220 metara visokim južnim fruškogorskim obroncima, prostiru se plantaže vinove loze na površini od 70 hektara. Izbor sorti za gajenje je veoma precizno projektovan na osnovu zemljišta, klime, ekspozicije terena i ostalih bitnih faktora koji mogu da utiču na proizvodnju vina.
 
U vinogradima su zastupljene bele i crvene sorte grožđa. Od belih sorti gaje se Rajnski Riesling, Graševina i Traminac, dok su od crvenih zastupljene Crni Burgundac, Frankovka, Merlot i Cabernet Sauvignon. 
 
Rezultat su vrhunska i kvalitetna vina koja krasi izrazito pun ukus, odlično balansirane kiseline, jaka struktura i izuzetan aromatski kompleks.

vista hill rose premium vino
 
Odležavanje

proizvodnja vina vista hill vinarija
 
Tip podruma je spratni, tako da se proces fermentacije obavlja na nivou iznad dela podruma namenjenog za čuvanje i odležavanje vina. Deo za fermentaciju je opremljen svom potrebnom opremom za vrhunsku proizvodnju vina, dok je deo koji služi odležavanje i sazrevanje vina opremljen baricima precizno definisane vrste hrasta i tostinga, a koji najviše odgovara sortama iz Vista Hills vinograda.

odležavanje vina vista hill vinarija
 
U Vista Hill vinima možete uživati i kod nas:
 

Story shop

Sačuvano u omiljne
Srbija 10101244 2012
Belo vino stvoreno kupazom najkvalitetnijeg grožđa graševine,rajnskog rizlinga i tram...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.646,00 RSD
Trenutno nema komentara