Vinarije
03.12.2019.

Podrumi Vukoje: Najbolje iz Hercegovine

Podrumi Vukoje je vinarija smeštena u Trebinju i u regionu čuvena po svojim hercegovačkim vinima od autohtonih sorti Žilavke i Vranca.

carski vinogradi vukoje

Već četvrtu generaciju se bave ograničenom proizvodnjom vrhunskih vina i alkoholnih pića. U vinariji se oslanjaju na modernu tehnologiju i kontrolisane procese fermentacije. Vina odležavaju u hrastovim barrique bačvama u podrumima koji se nalaze čak 15 metara ispod površine zemlje.

Grožđe za proizvodnju vina crpe iz svoja dva vinograda smeštena na dva lokalieteta ukupne površine od 30 hektara, gde su zasađene autohtone i internacionalne sorte vinove loze.

vinogradi zasad polja

"Carski vinogradi" se nalaze na lokalitetu Ušće, mestu gde se reka Sušica spaja sa svojom sestrom Trebišnjicom. Upravo te vinograde, koji su udaljeni od Trebinja 10ak kilometara, krajem XIX veka Austrougarska monarhija je proglasila najpogodnijim za uzgoj Žilavke. Iz tog razloga, 1894. godine, podigli su čuvene Carske vinograde sa kojih je ekskluzivno vino otpremano na carski dvor u Beču.

Vinogradi u Zasad polju su podignuti uz samo korito reke Trebišnjice na najboljem lokalitetu koji se nalazi na zapadnom ulazu u Trebinje. Na površini od 30 hektara zasađene su sorte Vranac, Žilavka, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Muscat Hamburg, Tamjanika, Merlot i Malvasia.

vukoje podrumi

Proizvodnja u Podrumu Vukoje je usmerena isključivo na kvalitet što dokazuje i više od 500 priznanja na domaćim i međunarodnim vinskim takmičenjima u Milanu, Briselu, Parizu, Ženevi, Pragu i Bergamu. Na najznačajnijem i oficijalno najvećem svetskom vinskom takmičenju u Beču "AWC Vienna" 2015, proglašeni su i najboljim nacionalnim proizvođačem u BiH.

vukoje podrum

Takođe, bitno je napomenuti da su u sedištu Fondacije somelijera Italije u Rimu, a na preporuku Aocijacije somelijea Italije iz Toskane, Vranac i Žilavka iz ovog podruma osvojili najznačajniji trofej za kvalitet vina od autohtonih sorti, te da su dobitnici i prestižne medalje za kvalitet "Magic Award" osvojene u Kini, a više puta su proglašavani najboljim regionalnim proizvođačem.

vukoje vinska galerija

 

U vinima Podruma Vukoje možete uživati i kod nas:

 

Trenutno nema komentara
ePonuda.com