Vinarije
25.11.2019.

Elena Walch: Najlepša vinska priča

Porodična vinarija Elena Walch koja pripada eliti u italijanskoj proizvodnji vina i nalazi se pri vrhu vinarija u regiji Alto Adige.

Filozofija vinarije je posvećena isključivo teroaru i ideji da vina treba da budu individualni izraz njihovog zemljišta, klime i uzgoja u vinogradu te da se sve to održava u skladu sa principima održivosti i prenosi na svaku novu generaciju koja dolazi.

italijanska vinarija elena walch

Po zanimanju arhitekta, Elena Walch se udala u jednu od najstarijih i najznačajnijih vinskih porodica u regionu Alto Adige i sa sobom donela nov i moderan koncept u tadašnju tradicionalnu postavku. Danas, odgovornost za porodični posao pripada njenim kćerkama, Juliji i Karolini, koje predstavljaju već petu generaciju.


Vinarija poseduje dva vinograda - Vigna Kastelaz i Vigna Castel Ringberg. Oba su generacijama poznata po svom jedinstvenom teroaru i okružuju renesansni dvorac koji je sagradila dinastija Habsburg 1620. godine. Površina koju vinogradi zauzimaju je 60 hektara a sastav zemljišta je uglavnom kreda uz ilovaču i peskovito tlo koji omogućavaju optimalan uzgoj grožđa za proizvodnju jedinstvenih i sortnih vina.

Zbog blage klime pod uticajem obližnjeg jezera i idealne nadmorske visine od oko 330m, iz godine u godinu grožđe najboljeg kvaliteta se dostavlja u podrum u Traminu, gde se presuje i gde na kraju i vina odležavaju.
 

podrum vinarije elena walch

Izgrađen je od održivog materijala, prirodnog kamena i pod zemljom pre skoro 150 godina u Traminu, i od tada se kontinuirano modernizuje i preuređuje da bi postao ono što je danas: jedan od najdugovečnijih privatnih podruma u Alto Adige regiji.

Najsavremenija vina su upravo tu nastala, uz poštivanje životne sredine i u skladu sa prirodom, koristeći najbolje grožđe iz vinograda. Veličina proizvodnih pogona i vinograda u vlasništvu porodice Walch, čine imanje jednim od najproduktivnijih vinarskih objekata u regionu.

Šta možete da očekujete od vina?

Vina pokazuju karakter, eleganciju i odličnu ličnost reflektujući profesionalnost u proizvodnji vina. Vrhunski klimatski uslovi i odlična lokacija vinograda daju sveža i voćna bela vina i koncentrovana i baršunasta crvena vina.

 

U vinima vinarije Elena Walch možete uživati kod nas:

 

Story shop

Sačuvano u omiljne
Italija 10701149 2018
9 termina 150 sati početni nivo
Gewurztraminer Kastelaz zlatno žute boje, zapanjujuće složen buke sa aromama ruža i lič...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.910,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Italija 10701148 2018
9 termina 150 sati početni nivo
Elena Walch Pinot Grigio Castel Ringberg je predivno vino koje poseduje bistro slamastu...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.575,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara
string(0) ""
string(0) ""