Vinarije
25.11.2019.

Elena Walch: Najlepša vinska priča

Porodična vinarija Elena Walch koja pripada eliti u italijanskoj proizvodnji vina i nalazi se pri vrhu vinarija u regiji Alto Adige.

Filozofija vinarije je posvećena isključivo teroaru i ideji da vina treba da budu individualni izraz njihovog zemljišta, klime i uzgoja u vinogradu te da se sve to održava u skladu sa principima održivosti i prenosi na svaku novu generaciju koja dolazi.

italijanska vinarija elena walch

Po zanimanju arhitekta, Elena Walch se udala u jednu od najstarijih i najznačajnijih vinskih porodica u regionu Alto Adige i sa sobom donela nov i moderan koncept u tadašnju tradicionalnu postavku. Danas, odgovornost za porodični posao pripada njenim kćerkama, Juliji i Karolini, koje predstavljaju već petu generaciju.


Vinarija poseduje dva vinograda - Vigna Kastelaz i Vigna Castel Ringberg. Oba su generacijama poznata po svom jedinstvenom teroaru i okružuju renesansni dvorac koji je sagradila dinastija Habsburg 1620. godine. Površina koju vinogradi zauzimaju je 60 hektara a sastav zemljišta je uglavnom kreda uz ilovaču i peskovito tlo koji omogućavaju optimalan uzgoj grožđa za proizvodnju jedinstvenih i sortnih vina.

Zbog blage klime pod uticajem obližnjeg jezera i idealne nadmorske visine od oko 330m, iz godine u godinu grožđe najboljeg kvaliteta se dostavlja u podrum u Traminu, gde se presuje i gde na kraju i vina odležavaju.
 

podrum vinarije elena walch

Izgrađen je od održivog materijala, prirodnog kamena i pod zemljom pre skoro 150 godina u Traminu, i od tada se kontinuirano modernizuje i preuređuje da bi postao ono što je danas: jedan od najdugovečnijih privatnih podruma u Alto Adige regiji.

Najsavremenija vina su upravo tu nastala, uz poštivanje životne sredine i u skladu sa prirodom, koristeći najbolje grožđe iz vinograda. Veličina proizvodnih pogona i vinograda u vlasništvu porodice Walch, čine imanje jednim od najproduktivnijih vinarskih objekata u regionu.

Šta možete da očekujete od vina?

Vina pokazuju karakter, eleganciju i odličnu ličnost reflektujući profesionalnost u proizvodnji vina. Vrhunski klimatski uslovi i odlična lokacija vinograda daju sveža i voćna bela vina i koncentrovana i baršunasta crvena vina.

 

U vinima vinarije Elena Walch možete uživati kod nas:

 

Story shop

Sačuvano u omiljne
Italija 10701150 2017
Elena Walch Beyond The Clouds je belo suvo vino proizvedeno od grožđa sorte Chardonnay
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.500,00 RSD
Trenutno nema komentara