Vinarije

Elena Walch: Najlepša vinska priča

25.11.2019.
Vinarije
25.11.2019.
Elena Walch: Najlepša vinska priča
Elena Walch: Najlepša vinska priča

Porodična vinarija Elena Walch koja pripada eliti u italijanskoj proizvodnji vina i nalazi se pri vrhu vinarija u regiji Alto Adige.

Filozofija vinarije je posvećena isključivo teroaru i ideji da vina treba da budu individualni izraz njihovog zemljišta, klime i uzgoja u vinogradu te da se sve to održava u skladu sa principima održivosti i prenosi na svaku novu generaciju koja dolazi.

italijanska vinarija elena walch

Po zanimanju arhitekta, Elena Walch se udala u jednu od najstarijih i najznačajnijih vinskih porodica u regionu Alto Adige i sa sobom donela nov i moderan koncept u tadašnju tradicionalnu postavku. Danas, odgovornost za porodični posao pripada njenim kćerkama, Juliji i Karolini, koje predstavljaju već petu generaciju.


Vinarija poseduje dva vinograda - Vigna Kastelaz i Vigna Castel Ringberg. Oba su generacijama poznata po svom jedinstvenom teroaru i okružuju renesansni dvorac koji je sagradila dinastija Habsburg 1620. godine. Površina koju vinogradi zauzimaju je 60 hektara a sastav zemljišta je uglavnom kreda uz ilovaču i peskovito tlo koji omogućavaju optimalan uzgoj grožđa za proizvodnju jedinstvenih i sortnih vina.

Zbog blage klime pod uticajem obližnjeg jezera i idealne nadmorske visine od oko 330m, iz godine u godinu grožđe najboljeg kvaliteta se dostavlja u podrum u Traminu, gde se presuje i gde na kraju i vina odležavaju.
 

podrum vinarije elena walch

Izgrađen je od održivog materijala, prirodnog kamena i pod zemljom pre skoro 150 godina u Traminu, i od tada se kontinuirano modernizuje i preuređuje da bi postao ono što je danas: jedan od najdugovečnijih privatnih podruma u Alto Adige regiji.

Najsavremenija vina su upravo tu nastala, uz poštivanje životne sredine i u skladu sa prirodom, koristeći najbolje grožđe iz vinograda. Veličina proizvodnih pogona i vinograda u vlasništvu porodice Walch, čine imanje jednim od najproduktivnijih vinarskih objekata u regionu.

Šta možete da očekujete od vina?

Vina pokazuju karakter, eleganciju i odličnu ličnost reflektujući profesionalnost u proizvodnji vina. Vrhunski klimatski uslovi i odlična lokacija vinograda daju sveža i voćna bela vina i koncentrovana i baršunasta crvena vina.

 

U vinima vinarije Elena Walch možete uživati kod nas:

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

18.
Nov.
Vinarije
Tonković je porodična vinarija, osnovana da čuva kulturu svog kraja na severu Bačke, negujući vinograde na specifičnom pečanom tlu. Ignacije Tonković, biv&s...
18.
Nov.
Vinarije
Lavinio Franceschi, vlasnik zemljišta iz Florence, odlučio je da poseti područje nakon priča koje je čuo od pastira, koji je zimi dolazio da čuva stad...
15.
Nov.
Vinarije
Imanje Penfolds su osnovali 1844. godine u Adelaidi doktor Christopher Rawson Penfold  i njegova  supruga Mary. Godine 1845. par je izgradio malu k...
15.
Nov.
Vinarije
Godine 1935. dr Pjero Kateni kupio je farmu pod nazivom „Il Torriano“ u blizini Montefidolfija u Firenci. Zemljište ovog imanja nalazi se ...
03.
Jan.
Vinarije
Već 700 godina porodica Frescobaldi kombinuje tradiciju, iskustvo i inovacije sa kreativnošću i težnjom za izvrsnošću. Porodica je uvek nastoja...
21.
Dec.
Vinarije
" Stalnim unapeđivanjem proizvodnih procesa i znanja objedinjujemo u našim vinima prošlost, sadašnjost i budućnost."
20.
Dec.
Vinarije
"Svaki vinograd je jedinstven. Morate ga upoznati, maziti sve grozdove i delikatno ih položiti u meke gajbe.”
22.
Nov.
Vinarije
Vinarija Chichateau,kao  što igra reči u imenu govori, nam dolazi iz Šišatovca. 
15.
Nov.
Vinarije
Mnogo više od vina...
15.
Nov.
Vinarije
Vinarija DiBonis se bavi proizvodnjom različitih vrsta vina i rakije.