Pegau Chateauneuf Du Pape Cuvee a Tempo
Domaine Du Pegau

Pegau Chateauneuf Du Pape Cuvee a Tempo

2017
Šifra artikla: 10801131 2017
Barkod: 3319
Šifra proizvođača: 25179
Pegau Chateauneuf du Pape Cuvee a Tempo 2017
Proveri dostupnost
  • NSZ
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
Pegau Chateauneuf du Pape Cuvee a Tempo 2017. napravljena je kupažom sorti grožđa Roussane 33.3%, Clairette 33.3% i Grenache Blanc 33.3%. Vrlo blede, zlatno žute boje, laganog odsjaja. Mirisi koji se mogu osetiti u ovom vinu su beli cvetovi jasmina, čaj i cvet breskve. Cuvee a Tempo iskazuje raskošno, teksturno bogatstvo i jasnu mineralnu svežinu. Snaga, ovog belog vina praćena je finom i složenom gugačkom završnicom.

Nagrade: Lobenberg 97/100 pts; Jeb Dunnuck 97/100 pts; Parker 95/100 pts;International Wine Report 96/100 pts.

Veličina vinograda: ukupno 19,5 ha, pod Châteauneuf du Pape White 1,5 haDomaine du Pegau je staro ime u Chateauneuf du Pape. Porodica Feraud može da vuče korene sve do sredine 17. veka u dolini Južne Rone. Tada su preci porodice Feraud zasadili vinove loze pored svojih maslina i drugih sorti voćki u Chateauneuf du Pape.

Prabake i bake Laurence Feraud-a bili su odgovorni za ulazak porodice u posao sa vinom svojim početnim kupovinama vinove loze. Nakon njihove smrti, vinogradi su bili podeljeni između njihovo četvoro dece.

Sledeći veliki korak u razvoju Pegaua dogodio se 1987. godine, kada se Laurence Feraud pridružila svom ocu Paulu Feraudu u Domaine du Pegau. Pod Paulom Feraudom i Laurenceom Feraudom, porodica je polako mogla da nastavi da povećava svoje vinograde, zapravo, do 1987. godine, porodica je posedovala 7 hektara vinove loze.

U to vreme vino se još uvek flaširalo pod imenom Domaine Feraud. Promenili su ime u Domaine du Pegau. „Pegau“ je stari provansalski termin za drevni bokal koji se koristio za vino otkriveno tokom iskopavanja 14. veka, papa Avinjona.

Domaine du Pegau poseduje 21 hektar vinove loze u Chateauneuf du Pape. Za grožđe crvenog vina koristi se 19,5 hektara. 1,5 hektara vinove loze rezervisano je za uzgoj grožđa od belog vina. Zbog male veličine parcela koje se koriste za vino od belog vina u Domaine Pegau, to grožđe se uzgaja korišćenjem 100% biodinamičkih poljoprivrednih tehnika. Grožđe od crnog vina se ne uzgaja biodinamički.

Vinogradi Domaine du Pegau nalaze se u različitim oblastima Chateauneuf du Pape, na ukupno 11 različitih parcela. Najbolje vinove loze Domaine du Pegau nalaze se na platou La Crau. Imaju stare loze. Njihova najstarija loza zasađena je 1902. godine.

Imaju terroar od stena, kamenja, gline i krečnjaka. Takođe poseduju 5 hektara vinove loze u apelaciji Cotes du Rhone, 20 hektara vinove loze u selima Cotes du Rhone i 19 hektara vinove loze koje su klasifikovane kao Vin de France.

Karakteristika Vrednost
Kategorija Francuska
Zemlja porekla Francuska
Mesto Chateauneuf du Pape
Boja Belo vino
Sorta Roussanne
Berba 2017
Odležavanje Bačva i inoks
Vinarije Domaine Du Pegau
Organic Ne
Period odležavanja 4 godine
Alkohol 14%
°C služenja 12°C
Tip vina Suvo
Način proizvodnje Kontrolisana fermentacija
Preporuka dekant. Ne
Vrsta zemljišta Šljunak, pesak, krečnjak i crvena glina
Ambalaža 0.75 l
Chateauneuf du Pape Cuvee a Tempo 2017. možete servirati na temperaturi od 12 do 14°C. Odlično se sljubljuje sa testeninama i morskim plodovima poput školjki sa tartufima, bakalarom, jastogom, rakovima kao i ribljim jelima. Cuvee a Tempo se takođe dobro slaže sa paštetama, pečenom piletinom, svinjetinom, teletinom, kremastim sosevima , začinjenim ukusima, azijskom kuhinjom i sa velikim brojem različitih, mekih i tvrdih sireva. Procenjeno čuvanje vina u adekvatnim podrumskim uslovima je od 3 do 10 godina.
Trenutno nema komentara
Dugat-Py Gevrey-Chambertin Coeur de Roy je crveno suvo vino proizvedeno od najkvlitetni...
29.825,00 RSD
Perrin Reserve Blanc je belo suvo vino dobijeno mešavinom sorti Grenache Blanc, Marsann...
1.465,00 RSD
Claude Dugat Gevrey Chambertin je crveno vino proizvedeno od najkvalitetnijeg grožđa so...
17.140,00 RSD
ePonuda.com