Dešavanja

Stiže nam Božole Nuvo 2018!

12.11.2018.
Dešavanja
12.11.2018.
Stiže nam Božole Nuvo 2018!
Stiže nam Božole Nuvo 2018!

Poznati hedonisti i uživaoci vina, Francuzi, uspeli su da sa celim svetom podele iščekivanje mladog vina, Beaujolais Nuovo (Božole Nuvo).

Reč je o mladom vinu stvorenom od sorte grožđa Game i to je jedina sorta od koje se ovo vino dobija, a ono što je zanimljivo jeste da od same berbe grožđa, preko fermentacije i otvaranja prvog bureta, prođe svega od sedam do devet nedelja.

Novi Božole je izuzetno pitko vino sa vrlo malo tanina, zahvaljujući načinu proizvodnje koji podrazumeva fermentaciju nesamlevenih zrna grožđa, tako da se najveći deo soka fermentiše još unutar zrna. 
 
bozole-nuvo
 
Što pre požurite po Vašu bocu i otvorite je u društvu prijatelja i Vama dragih osoba, blago ohlađenu na temperaturi od 13 stepeni.
Predlažemo da ga uparite sa sirevima poput gorgonzole, brija, rokforta ili kamembera. Ukoliko ste više za slađe varijante, kombinujte ga sa grožđem, suvim kajsijama, smokvama ili orašastim plodovima.
 
Otvorite bocu ovog vina i uživajte u predivnim voćnim aromama!
 
Prodaja ovog vina u našoj radnji će početi 15. novembra.
Čekamo Vas u Bulevaru Oslobođenja 117.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

06.
Apr.
Dešavanja
“Postoji taj trenutak kada se otkrije duh Pola Rodžera. Neko može pomisliti da poznaje šampanjac, a opet, tog dana, zaista ga otkriva.”
14.
Feb.
Dešavanja
Svima dobro poznati današnji datum 14. Februar, kod nekih proslavljan kao krsna slava Sveti Trifun, kod drugih kao Dan zaljubljenih a kod vinara kao...
19.
May.
Dešavanja
18. aprila  održali smo dugo najavljivanu degustaciju vina iz Bordoa sa berbom iz 2020. godine. Degustacija je na jednom mestu okupila veliki broj uživa...
22.
Sep.
Dešavanja
Prethodna dva dana imali smo čast da ugostimo jednog od velikana španske proizvodnje vina, Pablo Alvareza Meskiriz.
08.
Oct.
Dešavanja
Tradicionalno i ove godine obeležavamo Dane Prokupca!
06.
Mar.
Dešavanja
Ultimativno i ekskluzivno vinsko iskustvo u srcu Beograda!   
24.
Dec.
Dešavanja
Zajedno sa Belvedere Vodkom pripremili smo za Vas odličnu ponudu!
16.
Nov.
Dešavanja
Kao i svake godine trećeg četvrtka u novembru, obeležili smo Beaujolais Nouveau (Božole Nuvo). U radnji smo organizovali degustaciju mladih francuskih vina, ...
15.
Oct.
Dešavanja
Povodom tradicionalog obeležavanja Dana Prokupca, pored degustacije u radnji, održane su i četiri vinske radionice. Tokom radionica, ljubitelji vina su imali...