Dešavanja

Pablo Alvarez : Vlasnik najveće španske vinarije Vega Sicilia u poseti Vinoteci Beograd

22.09.2021.
Dešavanja
22.09.2021.
Pablo Alvarez : Vlasnik najveće španske vinarije Vega Sicilia u poseti Vinoteci Beograd
Pablo Alvarez : Vlasnik najveće španske vinarije Vega Sicilia u poseti Vinoteci Beograd

Prethodna dva dana imali smo čast da ugostimo jednog od velikana španske proizvodnje vina, Pablo Alvareza.

 

Pablo Alvarez je vlasnik  najprestižnije španske vinarije Vega Sicilia, poslovni projekat porodice Alvarez zasniva se na dva  kamena temeljca: doslednost kvaliteta proizvoda kao garancija za različite berbe i posvećenost klijentu kao merilo u njegovim rutinskim aktivnostima. 

Gospodin Alvarez je prvi put došao u Srbiju, i prvi put  prisustvuje degustaciji u našoj vinoteci Wine & Pleasure.

TEMPOS Vega Sicilia osnovana je 1982. od strane porodica Alvarez, njen sadašnji vlasnik Pablo Alvarez je bio na čelu vinarije, kada je kupljena legendarna vinarija Ribera del Duero. Ostale kompanije bi se sa godinama dodavale. 

Strategija razvoja je sledila model rasta zasnovan na postavljanju novih vinarija u proizvodnim područjima sa dovoljnim diferencijativnim i kvalitativnim potencijalom. Broj od približno 300.000 l/vinariji smatra se idealnom ravnotežom između kvaliteta proizvoda i zapremine; iako postoje slučajevi kao što je Vega Sicilia, gde se proizvode tri različita vina, i drugi, poput Alion ili Pintia, gde se proizvodi samo jedno vino po vinariji. Time je izbegnuto povećanje količine proizvedene u svakoj vinariji pojedinačno.

Iz perspektive pozicioniranja, grupa uživa veličanstven imidž u javnosti među svojim klijentima, ali i na ostatku tržišta. Ova slika je potvrđena i međunarodnim nagradama koje dobija godišnje, i brojnim nastupima u medijima širom sveta. Ali posebno zbog ogromnog prihvatanja koje njegova vina imaju na različitim tržištima na kojima su prisutna.

Grupu trenutno čini 5 kompanija: Bodegas Vega Sicilia SA, Bodegas i Vinedos Alion SA, Bodegas i Vinedos Pintia SA, Benjamin de Rothschild & Vega Sicilia SA i Tokaj-Oremus Kft. Prve četiri  se nalaze u Španiji, a peta u Mađarskoj.

 

 

Tokom dva dana degustacije pored  legendarne španske vinarije, naši gosti su bili distributeri i poznati srpski vinski novinari i somelijeri. Prisutni su imali priliku da degustiraju osam vina iz Tempos Vega Sicilia-e, iz svih pet vinarija: Alion 2017, Valbuena 5° Ribera Del Duero 2016, Macan Classico 2017, Macan Reserva 2016, Pintia 2016, Oremus Mandolas 2018, Oremus Tokaji Aszu 5 puttonyos 2013, Oremus Tokaji Aszu 3 puttonyos 2015.

 

 

Gospodin Alvarez je predstavio svako vino, njegov teroir, proces proizvodnje,...Slušajući o vinu, od samog  proizvođača, komentarisati i uživati u tom vinu, nije samo degustacija, već i velika čast, gde smo naučili mnogo. Vino Pintia se pokazalo kao veoma traženo i uspešno u Srbiji, kao i ostala vina iz Tempos Vega Sicilie, Pintia je moćno i jako, a ljudi iz Srbije vole takva vina i otvoreni su za nove ukuse i vina iz drugih zemalja.

 

 

Kako je izgledala promocija pogledajte na slikama:

 

 

Ako i Vi želite da uživate u najboljim španskim vinima pogledajte našu ponudu i iskoristite popuste koje Vam nudimo.

Kupovinom bilo kojih 6 boca vina iz vinarije Tempos Vega Sicilia, dobićete popust od 10%!

Živeli!

POVEZANI PROIZVODI

Sačuvano u omiljne
Mađarska 11901011 2015
Aszu 3 Puttonyos je polusuvo belo vino nastalo kupažom sorti Furmint, Harslevelu, Zeta ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.298,00 RSD
Dodajte u korpu

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

06.
Apr.
Dešavanja
“Postoji taj trenutak kada se otkrije duh Pola Rodžera. Neko može pomisliti da poznaje šampanjac, a opet, tog dana, zaista ga otkriva.”
14.
Feb.
Dešavanja
Svima dobro poznati današnji datum 14. Februar, kod nekih proslavljan kao krsna slava Sveti Trifun, kod drugih kao Dan zaljubljenih a kod vinara kao...
19.
May.
Dešavanja
18. aprila  održali smo dugo najavljivanu degustaciju vina iz Bordoa sa berbom iz 2020. godine. Degustacija je na jednom mestu okupila veliki broj uživa...
08.
Oct.
Dešavanja
Tradicionalno i ove godine obeležavamo Dane Prokupca!
06.
Mar.
Dešavanja
Ultimativno i ekskluzivno vinsko iskustvo u srcu Beograda!   
24.
Dec.
Dešavanja
Zajedno sa Belvedere Vodkom pripremili smo za Vas odličnu ponudu!
16.
Nov.
Dešavanja
Kao i svake godine trećeg četvrtka u novembru, obeležili smo Beaujolais Nouveau (Božole Nuvo). U radnji smo organizovali degustaciju mladih francuskih vina, ...
12.
Nov.
Dešavanja
Poznati hedonisti i uživaoci vina, Francuzi, uspeli su da sa celim svetom podele iščekivanje mladog vina, Beaujolais Nuovo (Božole Nuvo).
15.
Oct.
Dešavanja
Povodom tradicionalog obeležavanja Dana Prokupca, pored degustacije u radnji, održane su i četiri vinske radionice. Tokom radionica, ljubitelji vina su imali...