William Fevre Chablis Grand Cru Bougros
William Fevre

William Fevre Chablis Grand Cru Bougros

2016
Šifra artikla: 10801074 2016
Barkod: 3443620015073
Šifra proizvođača: 21495
Belo vino stvoreno odabirom najkvalitetnijeg grožđa sorte Chardonnay, poseduje neverovatno bogat buke sa intenzivnim mineralnim notama
Proveri dostupnost
  • NSZ
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
Belo vino stvoreno odabirom najkvalitetnijeg grožđa sorte Chardonnay, poseduje neverovatno bogat buke sa intenzivnim mineralnim notama. Ukus je izuzetno pun i zaokružen sa veoma čvrstom strukturom.
Vinograd se nalazi na samom zapadnom kraju područja Grand Crua, na nadmorskoj visini od 130 do 170 metara, na prilično dubokom lapornom i glinenom terenu sa jugoistočnom ekspozicijom. Zahvaljujući tome, vina iz ovakvih područja su često veoma bogata i puna. Berba je obavljena ručno dok je u procesu vinifikacije korišćen princip gravitacije kako bi se izbegla upotreba pumpi koje bi mogle uticati na kvalitet vina. Kratko pneumatsko presovanje u periodu od sat i po do dva kako bi se nežno odvojili čvrsti i tečni delovi grozda. Nakon toga, veoma lagano taloženje soka kako bi se sačuvalo dovoljno finog taloga kako bi alkoholna i malolaktična fermentacija mogle da deluju prirodno. Od 50-60% presovanog grožđa odlazi u francuski barik star u proseku 6 godina, dok se ostatak berbe vinificira u malim posudama od inoksa. 50-60% vina odležava 5-6 meseci na finom talogu u francuskom bariku, dok ostatak odležava u posudama od inoksa.

Veličina vinograda: 6.23 ha
Karakteristika Vrednost
Kategorija Francuska
Zemlja porekla Francuska
Mesto Chablis
Boja Belo vino
Sorta Chardonnay
Berba 2016
Regija Bourgogne
Odležavanje Barik i inoks
Vinarije William Fevre
Organic Ne
Period odležavanja 15 meseci
Alkohol 13%
°C služenja 12-14°C
Tip vina Suvo
Način proizvodnje Prirodna fermentacija
Preporuka dekant. Ne
Vrsta zemljišta Lapor i glina
Ambalaža 0.75 l
Odlična kombinacija uz specijalitete kao što su riba, školjke i drugi morski plodovi, bilo da ih spremite na žaru ili u kremastim sosevima. Takođe, predlažemo da ga služite i uz perutninu i belo meso sa žara ili u kremastim sosevima. Savršena kombinacija bila bi uz Breton salatu sa jastogom.
Trenutno nema komentara
Dugat-Py Gevrey-Chambertin Coeur de Roy je crveno suvo vino proizvedeno od najkvlitetni...
29.825,00 RSD
Perrin Reserve Blanc je belo suvo vino dobijeno mešavinom sorti Grenache Blanc, Marsann...
1.465,00 RSD
Claude Dugat Gevrey Chambertin je crveno vino proizvedeno od najkvalitetnijeg grožđa so...
17.140,00 RSD
ePonuda.com