Blog

Degustacija Bordeaux vina

24.04.2024.
Blog
24.04.2024.
Degustacija Bordeaux vina
Degustacija Bordeaux vina

Četvrtog aprila, u degustacionoj sali kompanije Wine & Pleasure, održana je treća po redu degustacija posvećena vinima iz Bordoa berbe 2021.

Uz više od 100 premium etiketa predstavljenih iz ove prestižne regije, gosti su imali priliku da istraže širok spektar vina, svako sa svojim jedinstvenim karakteristikama i šarmom. 
Degustacija je okupila ljubitelje vina, stručnjake i somelijere u potrazi za novi senzacijama.


 

Tokom degustacije su bila na raspolaganju vina iz sledećih podregija: 
Haut-Médoc, Margaux, Pauillac, Pessac-Léognan, Pomerol, Saint-Émilion, Saint-Julien, Saint Estèphe i Sauternes.

Degustacija vina iz različitih podregija Bordoa pružila je posetiocima jedinstvenu priliku 
da istraže raznolikost ovog vinarskog regiona.  


 

Premašena su sva očekivanja, ostavljajući nas apsolutno zadovoljnim sa ishodom. Naši gosti su pokazali visok nivo interesovanja i entuzijazma tokom celog događaja, isprobavajući razne ukusne arome predstavljenih vina. 

Povratne informacije su bile pozitivne, prisutni su izrazili oduševljenje i zadovoljstvo izborom i kvalitetom izloženih vina.
Ova degustacija nije bila samo prilika za uživanje u vrhunskim vinima već da inspiriše i edukuje sve prisutne o jedinstvenim karakteristikama Bordoa kao vinarskog područja.


   

Važno je napomenuti da su ovakvi događaji retki u Srbiji, što čini ovo okupljanje posebnim i istaknutim u lokalnoj vinskoj zajednici.

Svake godine svedočimo sve većem interesovanju i učešću, što potvrđuje rast popularnosti i uspeha ovog događaja.


   
Uz vina, gostima su posluženi raznovrsni zalogaji koji su upotpunili gastronomski doživljaj. Svaki zalogaj je bio pažljivo odabran kako bi se savršeno uklopio s karakteristikama i aromama ponuđenih vina. Kombinacija hrane i vina stvorila je dodatno iskustvo, naglašavajući bogatstvo ukusa i stvarajući harmoniju.

Ove godine smo prvi put organizovali VIP degustaciju u Vinskoj Kući naše kompanije Wine and Pleasure, na kojoj su bila izložena ekskluzivna VIP vina.

Utisci su bili odlični.

Stigle su nove berbe, sada je pravo vreme da uživamo u vrhunskim vinima.


   

 
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

22.
Jan.
O vinu
Bordo (Bordeaux) kao brend, geografski pojam, vinska regija, odnosno samo vino, možda je najvredniji pojam među poznavateljima vinske kulture.
19.
May.
Dešavanja
18. aprila  održali smo dugo najavljivanu degustaciju vina iz Bordoa sa berbom iz 2020. godine. Degustacija je na jednom mestu okupila veliki broj uživa...