Le Serre Nuove 3L
Le Serre Nuove 3L
Le Serre Nuove 3L Le Serre Nuove 3L
Le Serre Nuove 3L Le Serre Nuove 3L
Ornellaia

Le Serre Nuove 3L

Šifra artikla: 10702355 2014
Barkod: 1115
Crveno vino stvoreno odabirom najkvalitetnijeg grožđa sorti Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 34%, Cabernet Franc 9% i Petit Verdot 7%, poseduje rubin crvenu boju srednje intenziteta
Proveri dostupnost
0+ komada na lageru
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
Crveno vino stvoreno odabirom najkvalitetnijeg grožđa sorti Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 34%, Cabernet Franc 9% i Petit Verdot 7%, poseduje rubin crvenu boju srednje intenziteta. Osetićete izuzetno razvijene sveže i oštre voćne arome sa pozadinskim začinskim notama. Ukus je srednje težine sa notama crvenog bobičastog voća i svilenkastim taninima. U samoj završnici osetićete izuzetno mekanu i živahnu završnicu, nakon koje ćete zasigurno poželeti još.
Vino koje dolazi uglavnom iz mlađih vinograda, stvoreno istom strašću i pažnjom kao Ornellaia, predstavlja istinsko "second vin".
Ova berba će ući u istoriju vinarije kao jedna od najneobičnijih. Nakon tople i kišne zime usledilo je blago i suvo proleće koje je omogućilo normalnu vegetaciju uz pravovremeno i redovno cvetanje. Nakon jula koji je bio prilično prosečan, hladan i kišan avgust je stvorio teške uslove za sazrevanje grožđa i u isto vreme povećao stepen rizika od bolesti. Pažljivo održavanje vinograda tokom celog avgusta omogućilo je da se zadrži dobro zdravlje vinove loze, što je omogućilo da se slobodno razvija bez bolesti tokom septembra i oktobra. Ova dva meseca su donela savršene uslove sa većinom sunčanim i toplim vremenom, pružajući odlične uslove za sazrevanje, a posebno za sortu Merlot. Berba će ostati upamćena kao jedna od najkasnijih. Počela je 6-og septembra sa berbom Merloa iz mladih vinograda a završila je 22-og oktobra sa Cabernet Sovinjonom.
Berba je obavljena ručno u kutije od 15kg, nakon čega je grožđe sortirano na duplom stolu, pre i posle uklanjanja peteljki, te na kraju lagano zgnječno. Svaka sorta i parcela su vinificirane odvojeno. Alkoholna fermentacija je obavljena u inoksu na temperaturama između 26 i 30 stepeni dve nedelje, nakon čega je sledila maceracija oko 10-15 dana.
Malolaktička fermentacija je počela u inoksu i završila se nakon premeštanja u bačve (25% novi barik i 75% stari). Vino je ostavljeno u podrumima sa kontrolisanom temepraturom narednih 15 meseci. Skupljeno je nakon prvih 12 meseci i premešteno u bačve još 3 meseca. Nakon punjenja, odležalo je dodatnih šest meseci pre puštanja na tržište.
Nagrade: Wine Advocate - 90 pts; James Suckling - 91 pts; Falstaff - 90 pts.

Karakteristika Vrednost
Kategorija Italija
Zemlja porekla Italija
Mesto Bolgheri
Boja Crveno vino
Sorta Merlot
Berba 2014
Regija Toscana
Odležavanje Barik
Vinarije Ornellaia
Organic Ne
Period odležavanja 15 meseci
Alkohol 14%
°C služenja 18°C
Tip vina Suvo
Način proizvodnje Malolakticka Fermentacija
Vrsta zemljišta Aluvijalno, Vulkansko
Winemaker Alex Heinz
Ambalaža 3 l
Odličan je par sa grilovanim crvenim mesom, mesom divljači, italijanskim i španskim sirevima.

Ostavi komentar

Amarone della Valpolicella A 2014 poseduje duboku rubin crvenu boju, lepi mirisi višnje...
4.395,00 RSD
Serralunga je jedno od najpoznatijih nalazišta vinograda Barola, gde loze Nebbiola uživ...
5.235,00 RSD
Marchesi Antinori Villa Antinori Rosso dolazi nam iz italijanske regije Toskane
2.335,00 RSD