Turk Eiswein 0.375l
Weingurt Turk

Turk Eiswein 0.375l

2017
Šifra artikla: 11501010 2017
Barkod: 9120016492710
Šifra proizvođača: 21323
Slatko belo vino stvoreno od autohtone austrijske sorte Gruner Veltliner koja je poprimila poprilično svetsku pažnju u poslednjih nekoliko godina
Proveri dostupnost
  • NSZ
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
Slatko belo vino stvoreno od autohtone austrijske sorte Gruner Veltliner koja je poprimila poprilično svetsku pažnju u poslednjih nekoliko godina. Vino poseduje sjajnu zlatno-žutu boju koja mu pruža bogat izgled u čaši. Oduševiće Vas predivni miris i ukus sa čistoćom u kojima se otvaraju voćne arome ananasa i breskve uz primesu narandže. Kristalno čisto sa odličnom strukturom, poseduje lepu dozu slatkoće i kiselosti koje su elastične i izrazito delikatne. Sjajna igra suptilnih i duvanskih nota ovo izuzetno slatko vino čine veoma stimulativnim, sa dugotrajnom i prijatnom završnicom nakon koje ćete zasigurno poželeti još.
Vino potiče iz vinograda zasađenih davne 1985. godine a nalaze se na nadmorskoj visini od 310 metara sa nagibom padine od jednog stepena. Vinograd je orijentisan jugozapadno a zemljište čini grubi šljunak kojim dominiraju kvarcne gromade i kristalne stene koje potiču iz drevnog Dunava, deponovane na Rosenfeld terasi sa podnožjem oko 150 metara iznad sadašnje reke. Veličina zrna ove neplodne i izuzetno kamenite zemlje iznosi 30 cm, što predstavlja odlične uslove jer se zagreje brzo tokom dana i zadržava toplotu. U proleće kada su hladnije noći, ovo doprinosi periodu vegetacije sa toplinom koja zrači tokom večeri jer su sati rast produženi. Upravo kamenito tlo se odražava u različitoj mineralnosti vina i doprinosi njegovim karakteristikama.

Nagrade: IWC 2018 - Srebrna medalja

Karakteristika Vrednost
Kategorija Austrija
Zemlja porekla Austrija
Mesto Stratzing
Boja Belo vino
Sorta Gruner Veltliner
Berba 2017
Regija Wien/(Austrija)
Vinarije Weingurt Turk
Organic Ne
Alkohol 9,5%
°C služenja 10-12°C
Kiselost 9.5
Tip vina Slatko - Likersko
Količina šećera u gr 139
Preporuka dekant. Ne
Vrsta zemljišta Šljunak i kvarc
Ambalaža 0.375 l
Odlična kombinacija uz slatke specijalitete od kojih bismo izdvojili pudinge kao što je Salzburger Mockerln, austrijska "Mohntorte" torta sa makom, torta sa orasima i Germknödel - velika slatka knedla punjena slatkim džemom od šljiva. Najbolja kombinacija je kada je vino slađe od deserta. Pored toga, predlažemo da ga služite i uz zrele plave sireve kao i uz cigaru. Zbog njegove živahne svežine, preporučujemo da ga služite i uz guščju jetricu.
Trenutno nema komentara
Weignut Emmerich Knoll Reisling Loibner Federspiel je suvo belo vino od sorte 100% Reislin...
3.065,00 RSD
Weignut Emmerich Knoll Gruner Veltliner Trum Federspiel je suvo belo vino nastalo od sorte...
3.530,00 RSD
Weignut Emmerich Knoll Gruner Veltiner Loibner Steinfeder je suvo belo vino napravljeno...
2.460,00 RSD