Vinarije
01.10.2018.

Vinarija Kovačević: Inovacije kao recept za uspeh

Ukoliko ste ljubitelji domaćih srpskih vina, ne postoji šansa da niste čuli za jedan od dragulja Fruške Gore, vinariju Kovačević. 

vinska-kuca-kovacevic

Vinogradi i vinska kuća vinarije Kovačević su smešteni u Irigu, na prelepim padinama plodnog zemljišta, pogodnog za gajenje vinograda i vinove loze. Vinarija raspolaže kapacitetom od oko dva miliona litara a godišnja proizvodnja iznosi preko milion boca. U svom posedu ima izuzetno modernu tehnološku opremu kao i visoko kvalitetne bačve od francuskog, američkog, mađarskog, italijanskog i slavonskog hrasta.

Pored toga što u svom vlasništvu ima oko 20 ha porodičnih vinograda, poslednjih deset godina vinarija intenzivno sarađuje sa najuglednijim fruškogorskim vinogradarima a sve u cilju da se stvore vina sa izrazitim pečatom fruškogorskog podneblja.

vinogradi-kovacevic

kovacevic-vinogradiDanas vinarija ima dugoročnu ugovorenu i kontrolisanu proizvodnju grožđa na površini od oko 200 hektara vinograda koji se nalaze u vlasništvu starih fruškogorskih vinogradarskih porodica. Ove godine su zakupili još 180 hektara u Beočinskoj opštini na kojoj se planira sađenje vinograda u narednih pet godina.

Zahvaljujući iskustvu i znanju koje je sticano generacijama unazad stvorena su vina izuzetno visokog kvaliteta koja plene ukuse svih generacija. Poslednjih nekoliko godina, okrenuli su se i novim proizvodima, specijalnim vrstama vina kao što je Orange vino. Proizvodnja ovog vina se odvija na stari način koji potiče iz Gruzije uvršten na Popis nematerijalne svetske baštine UNESCO-a.

Još jedna zanimljiva činjenica jeste da je vinarija zapravo vratila retro stil u proizvodnju vina. Na taj način su upravo i nastala vina kao što je Chardonnay Orange, Sauvignon Orange kao i Rajnski Riesling Amfora, vina prilikom čije proizvodnje se dodaju samo prirodni, authotoni kvasci a kao rezultat stvoreno je vino specifičnog ukusa boje ćilibara.

podrum-kovacevicKad smo kod inovacija, još jedna novina u vinariji jeste uvođenje biodinamičke metode u proizvodnji organskih vina, a u saradnji sa stručnjacima iz Austrije koji se već godinama bave takvom proizvodnjom.

U skladu sa trendovima vinarija Kovačević je započela proizvodnju i laganog penušavog vina po ugledu na italijanski Prosecco.

Konstantno uvođenje inovacije i ulaganje u razvoj su Miroslavu Kovačeviću, vlasniku ove vinarije donele dva velika priznanja Blic Preduzetnik 2016 kao i Inovativni preduzetnik 2017. godine. 
 
A sve je počelo sa jednom vizijom 2013. godine kada je počela prva proizvodnja ovog rajskog pića u vinariji - Vratiti sjaj ovom delu Srema i oživiti tradiciju proizvodnje vina Fruškogorskog rejona! 
 
Iskustvo uživanja u vinima vinarije Kovačević možete osetiti i kod nas:
 
 
 

Story shop

Srbija 10103057 Non-Vintage
Kvalitetno penušavo vino stvoreno od najkvalitetnijeg grožđa sorti Muscat Hamburg, Prob...
870,00 RSD
Srbija 10101215 Non-Vintage
Lagano penušavo vino stvoreno od najkvalitetnijeg grožđa sorti Italijanski Riesling, Žu...
870,00 RSD
Srbija 10107080 2017
745,00 RSD
Srbija 10106416 2017
1.175,00 RSD
Srbija 10102247 2016
Suvo vino, tamnocrvene boje i guste strukture
1.145,00 RSD
Srbija 10105002 2015
Boja je tamno zlatna - ćilibarna
3.430,00 RSD

Ostavi komentar