Vinarije
28.06.2021.

Vinarija Zvonko Bogdan

Vinarija "Zvonko Bogdan”, moderna vinarija, smeštena u ovom tradicionalnom vinskom kraju, na istočnoj obali jezera Palić, na krajnjem severu Vojvodine. Specifičan teren, umereno kontinentalna klima i kvalitetne sorte vinove loze vekovima daju vina harmoničnog ukusa, veoma intenzivnog mirisa i mekanih tanina.

 

 

Moderno je i funkcionalno zdanje koje istovremeno odgovara jedinstvenoj arhitektonskoj tradiciji naše regije. Sve podređeno proizvodnji vrhunskih vina.

Barrique podrum poseduje jedinstvene sale za degustaciju, veliki restoran sa pažljivo odabranim detaljima koji svedoče o kulturnom bogatstvu Subotice I Palića, tu je I  jedinstveni pogled na savršeno uređene vinograde.

 

 

Na tom mestu istorijska svedočenja i arheološki nazivi kažu da se tu vinova loza uzgaja preko 2000 godina. Vekovima se uzgaja grožđe autentičnih sorti vinove loze, čije je bogatsvo u poslednja dva veka prošireno internacionalnim sortama koje su se savršeno prilagodile našem teroaru. Poseban značaj, naše vinogorje dobilo je krajem 19. veka, kada su se vina sa Palića prodavala širom Evrope: u Londonu, Budimpešti, Beču.

 

 

Njihova misije je da ponude najkvalitetnija vina, dostojna slavne vinarske istorije tog kraja. Zato je vinarija Zvonko Bogdan opremljena savremenom opremom koja garantuje da će u svakoj boci vina, grožđe i teroar pokazati svoj puni karakter. Od pažljivo selekcinisanog  grožđa iz vinograda godišnje proizvodu 400 000 boca vina u kojima uživaju potrošači na svim meridijanima i koje redovno osvaja najviša svetska priznanja.

Zanimljivosti:

* Sve etikete iz Premium linije su sa Eugenovim slikama, a svake godine menjaju sliku na Rose - u sec

* Za dizajn flaše Rose sec su imali 6 predloga, koji su se razlikovali u obradi dna flaše. Kako nisu mogli da odluče koji dizajn im s više sviđa uzeli su svih 6 flaša različtog dna.

* Cuvee No.1 je dobio naziv zato što je to prvo vino koje su napravili

* Burad za odležavanje vina koriste maksimalno 3 godine ( tj. za samo dva punjenja)

 

Informcije o vinogradu

Veličina vinograda: 60 ha

Sorte koje se uzgajaju: Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Moscato Giallo, Merlot, Frankovka, Cabarnet Franc, Cabarnet Sauvignon, Petit Verdot

Starost loza: Najstariji zasadi su iz 2006., najmlađi zasadi iz 2016. godine

Tip zemljišta na kom se uzgaja grožđe: Glina

Nadmorska visina vinograda: 50 m

Klima: Kotinentalna

Prinos po hektaru: 9t / ha

Godišnja proizvodnja: 400.000 l

Da li se bavite vinskim turizmom: Da, vinarija je svakodnevno otvorena za posete i degustacije vina.

Story shop

Sačuvano u omiljne
Srbija 10101018 2018
Zvonko Bogdan Pinot Blanc je suvo belo vino od istoimene sorte, proizvedeno u vinariji ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.965,00 RSD
Trenutno nema komentara