Dešavanja
12.09.2018.

Veuve Clicquot: Smelost i kreativnost jedne žene

Poznata firma za proizvodnju vina pod nazivom Clicquot, osnovana je davne 1772. godine od strane Philippe Clicquot. 

Nekoliko godina kasnije, 1798. godine porodično preduzeće je preuzeo njegov sin Francois. Ubrzo nakon što je oženio Barbe Nicole Ponsardin, preminuo je, a mlada dvadesetsedmogodišnja udovica je odlučila da nastavi nasleđe svog muža i upravo ona je postala zahvaljujući svojoj viziji, pokretačka snaga iza prestižnih i uspešnih brendova koji su 1810. godine preimenovani u Veuve Clicquot Ponsardin. 

 

madam-ponsardin

U stalnoj potrazi za inovacijama, Madam Clicquot je 1816. godine izumela "riddling table" sa ciljem objašnjenja kako dobiti šampanjac neprevaziđenog kvaliteta. Postala je poznata po svojim inovacijama kao što je "Grand Dame of Champagne", što predstavlja veliko priznanje za njenu hrabrost i odlučnost da sama krene u razvoj brenda. 

Korak po korak, koristila je svoje veštine da u samom srcu najboljih imanja regije šampanjaca, razvije izuzetnu vinogradarsku teritoriju koja se sastoji od 515 hektara površine.
 
Danas, u Francuskoj a i u svetu ovaj brend predstavlja oličenje vrednosti koje je usko povezano sa Madame Clicquot a to su smelost i inovativnost pomešane sa kvalitetom i stručnošću koje su bez premca.
 
U skladu sa tim, u svetu se već dugi niz godina, uručuje nagrada Veuve Clicquot Business Woman Award.
 
Nagrada je osnovana 1972. godine u čast izuzetnoj poslovnoj ženi Madame Clicquot, te se svake godine dodeljuje uspešnim poslovnim ženama širom sveta i predstavlja svojevrsni Oskar svim snažnim damama koje krasi preduzetnički duh i hrabrost. Shodno tome, projektujući vrednost žene koja se borila i verovala u uspeh svog brenda, uspešna poslovna žena današnjice bi trebalo da oslikava upravu takvu snagu, borbu, težnju ka inovacijama, kreativnost i preduzetnički duh.
 
Po prvi put ova nagrada se 2016. godine dodeljivala u jugoistočnoj Evropi, gde su države učesnice bile Srbija, Crna Gora i Hrvatska. Dobitnica nagrade bila je osnivač i aktivan kreator politike kozmetičke kuće Aura, Mila Litvinjenko. 
 
Ove godine će se po treći put dodeliti nagrada najuspešnijoj poslovnoj ženi regiona koja će biti izabrana u finalu u Ljubljani, dok će dve predstavnice Srbije biti izabrane na polufinalnoj večeri u restoranu "Langouste" u Beogradu 13. septembra.

Story shop

Sačuvano u omiljne
Francuska 10804008 Non-vintage
Veuve Clicquot Rose je penušavo vino dobijeno kupažom sorti 50-55% Pinot Noir, 28-33% C...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.440,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Francuska 10804024 Non-vintage
Veuve Clicquot Brut je penušavo vino dobijeno kupažom sorti 50-55% Pinot Noir, 28-33% C...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.785,00 RSD
Trenutno nema komentara