Dešavanja

Dani Prokupca 2019: Interaktivne radionice

08.10.2019.
Dešavanja
08.10.2019.
Dani Prokupca 2019: Interaktivne radionice
Dani Prokupca 2019: Interaktivne radionice

Ako ste prošle godine uživali u Prokupcu, ove godine ćete uživati još više!

Tradicionalno obeležavamo Dane Prokupca u našoj vinoteci u periodu od 11.10. - 14.10.2019. i organizujemo za Vas interaktivne radionice i degustacije sa srpskim proizvođačima vina ove autohtone sorte.

 

Spisak i opis radionica:

 
Subota 12.10.2019. - 17-18h
Podrum Čokot - Vertikala 100% Prokupca
 
Povodom obeležavanja tradicionalnog Dana Prokupca, i ove godine organizujemo vinsku radionicu u našoj vinoteci gde će predstavnici Podruma Čokot održati edukativnu prezentaciju i degustaciju vina sorte Prokupac. 
Tokom radionice, imaćete priliku da zajedno sa vlasnikom vinarije probate vertikalu vina stvorenih od 100% sorte Prokupac.
Saznajte iz prve ruke kako su nastala jedna od najpoznatijih  srpskih vina autohtone sorte i prepustite se uživanju uz čašu ovog božanskog napitka!
 
Subota 12.10.2019. - 19-20h
Vino Budimir - Radionica Prokupaca
 
I ove godine imate priliku da uživate u predivnim aromama autohtone srpske sorte Prokupac na radionici vinarije Budimir. Predstavnici vinarije će kroz edukativnu prezentaciju i degustaciju, rado podeliti sa Vama način na koji su nastala jedna od najpoznatijih srpskih vina. 
Na radionici ćete probati sledeća vina: SVB Rosa '07, '09, '11, '13, Prokupac Boje Lila '09, '11, '13 i Triada '17.
 
Nedelja 13.10.2019. - 17-18h
"Nešto sasvim drugačije" - dr Marko Malićanin

Poznato je da vina oslikavaju i karakter naroda određenog podneblja, a u slučaju Prokupca, najpoznatije i najrasprostranjenije srpske autohtone sorte, to prilično ima smisla – on je vrlo žilav, otporan prema mrazevima i bolestima, a istovremeno vrlo izdašan. 
Kroz sve karakteristike i mogućnosti sorte grožđa Prokupac na interaktivnoj i edukativnoj radionici, provešće Vas doktor enologije Marko Malićanin.
 
Ponedeljak 14.10.2019. - 12-13h
"Prokupac se vraća kući" -  Igor Luković
 
Dugo zanemarivana sorta Prokupac se konačno vraća u srpske vinograde, pa se sada gotovo može govoriti o pravom trendu stvaranja novih zasada i sve većih uspeha vina od ove sorte grožđa. 
Interaktivnu radionicu će voditi jedan od najpoznatijih srpskih somelijea - Igor Luković , koji će Vas povesti u vinograde i ukazati na neke od vrhunskih položaja koji su od davnina poznati kao mikrolokacije na kojima raste grožđe od kog se dobija vino vrhunskog kvaliteta i naročitog karaktera. Prokupac  još uvek krije mnogo tajni, a nakon ove radionice bićete na putu da bolje razumete ovu sortu grožđa.
 
Ponedeljak 14.10.2019. - 14-15h
"Grand Cru Prokupac u Župi" - Tomislav Ivanović
 
Na trenutak ćemo zamisliti da smo u Francuskoj i napravićemo selekciju srpskih Grand Cru Prokupaca!
Izvanredne berbe koje su obeležile srpsko vinarstvo i Župu u proteklih nekoliko godina čekaju na Vas da ih probate. 
Imate mogućnost da degustirate posebnu selekciju od osam vina zajedno sa urednikom portala Vinopedia - Tomislavom Ivanovićem , koji će bliže opisati današnji trend širenja prokupca po Srbiji, te naročito u vinogradima izvan istorijske kolevke Prokupca u kojoj se ova sorta najviše očuvala - Župi.
 
Spojite lepo sa korisnim i provedite kvalitetno vreme uz prijatno društvo i odlična vina.
 
Cena radionice po osobi iznosi 1.000 din.
 
Potrebno je unapred napraviti rezervaciju zbog ograničenog broja mesta.
 
Rezervacije možete izvršiti na mail info@vinotekabeograd.com, na kontakt telefon 060 56 777 41 ili putem naših društvenih mreža slanjem DM poruke.
 
 
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

06.
Apr.
Dešavanja
“Postoji taj trenutak kada se otkrije duh Pola Rodžera. Neko može pomisliti da poznaje šampanjac, a opet, tog dana, zaista ga otkriva.”
14.
Feb.
Dešavanja
Svima dobro poznati današnji datum 14. Februar, kod nekih proslavljan kao krsna slava Sveti Trifun, kod drugih kao Dan zaljubljenih a kod vinara kao...
19.
May.
Dešavanja
18. aprila  održali smo dugo najavljivanu degustaciju vina iz Bordoa sa berbom iz 2020. godine. Degustacija je na jednom mestu okupila veliki broj uživa...
22.
Sep.
Dešavanja
Prethodna dva dana imali smo čast da ugostimo jednog od velikana španske proizvodnje vina, Pablo Alvareza Meskiriz.
06.
Mar.
Dešavanja
Ultimativno i ekskluzivno vinsko iskustvo u srcu Beograda!   
24.
Dec.
Dešavanja
Zajedno sa Belvedere Vodkom pripremili smo za Vas odličnu ponudu!
16.
Nov.
Dešavanja
Kao i svake godine trećeg četvrtka u novembru, obeležili smo Beaujolais Nouveau (Božole Nuvo). U radnji smo organizovali degustaciju mladih francuskih vina, ...
12.
Nov.
Dešavanja
Poznati hedonisti i uživaoci vina, Francuzi, uspeli su da sa celim svetom podele iščekivanje mladog vina, Beaujolais Nuovo (Božole Nuvo).
15.
Oct.
Dešavanja
Povodom tradicionalog obeležavanja Dana Prokupca, pored degustacije u radnji, održane su i četiri vinske radionice. Tokom radionica, ljubitelji vina su imali...