Dešavanja
08.10.2019.

Dani Prokupca 2019: Interaktivne radionice

Ako ste prošle godine uživali u Prokupcu, ove godine ćete uživati još više!

Tradicionalno obeležavamo Dane Prokupca u našoj vinoteci u periodu od 11.10. - 14.10.2019. i organizujemo za Vas interaktivne radionice i degustacije sa srpskim proizvođačima vina ove autohtone sorte.

 

Spisak i opis radionica:

 
Subota 12.10.2019. - 17-18h
Podrum Čokot - Vertikala 100% Prokupca
 
Povodom obeležavanja tradicionalnog Dana Prokupca, i ove godine organizujemo vinsku radionicu u našoj vinoteci gde će predstavnici Podruma Čokot održati edukativnu prezentaciju i degustaciju vina sorte Prokupac. 
Tokom radionice, imaćete priliku da zajedno sa vlasnikom vinarije probate vertikalu vina stvorenih od 100% sorte Prokupac.
Saznajte iz prve ruke kako su nastala jedna od najpoznatijih  srpskih vina autohtone sorte i prepustite se uživanju uz čašu ovog božanskog napitka!
 
Subota 12.10.2019. - 19-20h
Vino Budimir - Radionica Prokupaca
 
I ove godine imate priliku da uživate u predivnim aromama autohtone srpske sorte Prokupac na radionici vinarije Budimir. Predstavnici vinarije će kroz edukativnu prezentaciju i degustaciju, rado podeliti sa Vama način na koji su nastala jedna od najpoznatijih srpskih vina. 
Na radionici ćete probati sledeća vina: SVB Rosa '07, '09, '11, '13, Prokupac Boje Lila '09, '11, '13 i Triada '17.
 
Nedelja 13.10.2019. - 17-18h
"Nešto sasvim drugačije" - dr Marko Malićanin

Poznato je da vina oslikavaju i karakter naroda određenog podneblja, a u slučaju Prokupca, najpoznatije i najrasprostranjenije srpske autohtone sorte, to prilično ima smisla – on je vrlo žilav, otporan prema mrazevima i bolestima, a istovremeno vrlo izdašan. 
Kroz sve karakteristike i mogućnosti sorte grožđa Prokupac na interaktivnoj i edukativnoj radionici, provešće Vas doktor enologije Marko Malićanin.
 
Ponedeljak 14.10.2019. - 12-13h
"Prokupac se vraća kući" -  Igor Luković
 
Dugo zanemarivana sorta Prokupac se konačno vraća u srpske vinograde, pa se sada gotovo može govoriti o pravom trendu stvaranja novih zasada i sve većih uspeha vina od ove sorte grožđa. 
Interaktivnu radionicu će voditi jedan od najpoznatijih srpskih somelijea - Igor Luković , koji će Vas povesti u vinograde i ukazati na neke od vrhunskih položaja koji su od davnina poznati kao mikrolokacije na kojima raste grožđe od kog se dobija vino vrhunskog kvaliteta i naročitog karaktera. Prokupac  još uvek krije mnogo tajni, a nakon ove radionice bićete na putu da bolje razumete ovu sortu grožđa.
 
Ponedeljak 14.10.2019. - 14-15h
"Grand Cru Prokupac u Župi" - Tomislav Ivanović
 
Na trenutak ćemo zamisliti da smo u Francuskoj i napravićemo selekciju srpskih Grand Cru Prokupaca!
Izvanredne berbe koje su obeležile srpsko vinarstvo i Župu u proteklih nekoliko godina čekaju na Vas da ih probate. 
Imate mogućnost da degustirate posebnu selekciju od osam vina zajedno sa urednikom portala Vinopedia - Tomislavom Ivanovićem , koji će bliže opisati današnji trend širenja prokupca po Srbiji, te naročito u vinogradima izvan istorijske kolevke Prokupca u kojoj se ova sorta najviše očuvala - Župi.
 
Spojite lepo sa korisnim i provedite kvalitetno vreme uz prijatno društvo i odlična vina.
 
Cena radionice po osobi iznosi 1.000 din.
 
Potrebno je unapred napraviti rezervaciju zbog ograničenog broja mesta.
 
Rezervacije možete izvršiti na mail info@vinotekabeograd.com, na kontakt telefon 060 56 777 41 ili putem naših društvenih mreža slanjem DM poruke.
 
 
 
Trenutno nema komentara
ePonuda.com